146 ile Şifresiz İnternet

İnternet bağlantısı için mutlaka bir şifreye sahip olmak zorunda değilsiniz.

Pratik: 55

İnternete bağlanmak için mutlaka bir şifreye sahip olmanız gerekmiyor. "200 3 146"yı çevirerek bilgiye ulaşmanız mümkün. Ancak bu bağlantının pahalı bir tarife üzerinden ücretlendirildiğini de unutmamalısınız.

Modeminizle internete bağlanmak için, öncelikle bir servis sağlayıcı (İSS) ile anlaşmanız gerektiğini daha önce öğrenmiştiniz. Her servis sağlayıcı, piyasaya belli süreleri kapsayan internet bağlantı paketleri sürmektedir. Dilerseniz 1 aylık sınırsız internet bağlantısı sunan ucuz paketleri tercih edebilir; ya da 1 yıllık pahalı paketleri satın alabilirsiniz.

Internet paketi satın aldığınızda, bağlantı için gerekli olan şifreye de sahip olacaksınız. Sunucu ilk olarak girdiğiniz şifreyi kontrol eder ve eğer bu şifre doğruysa, internetin kapıları da sonuna kadar açılır.

Peki ama herhangi bir şifreye sahip değilseniz; ancak acil olarak internete girmeniz gerekiyorsa ne yapacaksınız? Türk Telekom, bu gibi durumlar için şifre gerektirmeyen özel bir bağlantı numarasını kullanıcıların hizmetine sunmuştur. Yapmanız gereken, sadece "146"yı tuşlamak ve internetteki acil işlerinizi tamamlamak. Ancak bu noktada çok dikkatli olmanız gerekiyor. Çünkü bu numara aracılığıyla yapılan bağlantılar, "0822"li numaralara göre çok daha pahalıdır. Yani "146" bağlantısını uzun süre aktif halde tutarsanız, çok yüksek bir telefon ücreti ödemek zorunda kalırsınız.

Adım Adım Bağlantı

Adım Adım Bağlantı

ADIM ADIM BAĞLANTI

1- Denetim Masasını açın ve "Ağ ve İnternet Bağlantıları" satırına tıklayın. Açılan yeni pencerede "Internet bağlantınızı kurun ya da değiştirin" seçeneğini bulun ve bu seçeneği açın. "Internet Özellikleri" penceresinin açıldığını göreceksiniz. Bu pencerede yer alan "Ekle" düğmesine basın.

2- "Yeni Bağlantı Sihirbazı" penceresi ile karşılaşacaksınız. İlk olarak yapmanız gereken, "Telefonla özel ağa bağlan" seçeneğinin yanındaki küçük kutuyu işaretlemek ve "İleri" düğmesiyle bir sonraki adıma geçmek. Artık telefon numarasını girmek için hazırsınız.

3- Şimdi, internete bağlanmanız için gereken telefon numarasını girin. Buraya "146" yazmanız gerekiyor. Bu rakam, bağlanacağınız şifresiz internet sunucusunun numarasını temsil etmektedir.

Daha sonra tekrar "İleri" düğmesine basın ve bir sonraki adıma geçin.

Artık İnternete Bağlanabilirsiniz

Artık İnternete Bağlanabilirsiniz

4- Şimdi de oluşturduğumuz bağlantıya bir isim vereceğiz. Biz, bu bağlantı için "146" ismini kullandık. Eğer siz de aynı ismi kullanmak isterseniz, metin alanına "146" yazabilirsiniz. Tabii dileyenler, bağlantıya farklı bir isim de verebilirler. ""Son" düğmesine basın ve yaptığınız tüm işlemleri onaylayın.

5- "Çevirmeli Bağlantı Ayarlar" isimli yeni bir pencere belirecek. Burada sadece "Kullanıcı Adı" alanına istediğiniz bir ismi girin ve "Tamam" düğmesine tıklayın. Şifre alanının boş bırakıyoruz; çünkü bu bağlantı için herhangi bir şifreye ihtiyacımız olmayacak. İşte, bağlantınız hazırlandı bile.

6- "Başlat" düğmesine tıklayın ve açılan menüden "Ayarlar /Ağ Bağlantıları" satırının üzerine gelin. Kısa süre sonra tüm bağlantılarınızın listelendiğini göreceksiniz. Burada "146" seçeneğine tıklamalı ve bağlantı penceresini açmalısınız. Artık "Numara Çevir" düğmesine tıklayarak bağlantınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Daha önce yaptığımız uyarıyı bir kez daha tekrarlayalım. "146" bağlantısı için ödeyeceğiniz ücret, normalin çok daha üzerinde olacaktır.

İpucu: Faturaya Dikkat

İpucu: Faturaya Dikkat

İPUCU: FATURAYA DİKKAT

"146" ile yapacağınız internet bağlantıları, özel bir tarife üzerinden ücretlendirilmektedir. Başka bir deyişle "146" bağlantıları, her zaman kullandığımız "0822" bağlantılarına göre çok daha pahalıdır. Bu yüzden, mecbur kalmadıkça "146"ya başvurmamanızda büyük yarar var. Sadece 1 saatlik "146" bağlantısı, 4.320.000 TL gibi oldukça büyük bir ücret ödemenizi gerektirir. 1 saatlik "0822" bağlantısı ise, sadece 1.200.000 TL ile ücretlendirilir. Bu yüzden, "146" bağlantısını sadece çaresiz kaldığınız durumlarda ve kısa süreli olarak kullanmalısınız.

Okuyucu Yorumları