Media Player’a MP3 Kaydı

Müzik, video gösterici programı Media Player’ın Windows kullanıcılarını tatmin etmemesi ve kullanıcıların başka yan programlar kullanmayı seçmeleri üzerine harekete geçen Microsoft Media Player’a MP3 kaydetme ve DVD izleme özelliği katmak için üç firma ile anlaşma sağladı.

Media Player’a MP3 Kaydı

Ancak bu geliştirme için geç kalan Microsoft yeni özellikleri Windows XP içindeki Media Player’a yerleştiremeyecek. Sorunu çözmek için sonradan eklemeler çıkarmayı planlayan Microsoft böylece kendi müzik formatı olan Media Audio’yu kullanmayı zorlama stratejisinden vaz geçerek MP3 gerçeğini geç de olsa tanımış oldu.

Media Player’ın en büyük rakipi RealPlayer ile MP3 formatında kayıt seçeneği standart olarak geliyor. Bu yüzden kullanıcılar tarafından tercih ediliyor. Microsoft’un yenilgisini kabullenmesi ve kitlelerin tercihlerini değiştirmeye gücünün yetmeyeceğini anlamasından sonra, yeni Media Player’da DVD izlemek de mümkün olacak. Yine de Microsoft için tek dezavantaj geliştireceği yeni ek yazılım karşısında ücret istemeyi planlaması.

Bilgi: www.microsoft.com

Okuyucu Yorumları