Athlon 64 X2: AMD’den çift çekirdekli işlemci

AMD, Intel’in yeni Dualcor Chip Pentium Extreme Edition 840’ın resmi olarak satışa başlamasına yakın bir zamanda çift çekirdekli işlemcilerini tanıttı. Sunucu alanında da yeni Opteron işlemcileri ve iş istasyonları ile masaüstü bilgisayarlar için Athlon 64 2X modellerini sunulacak.

Athlon 64 X2: AMD’den çift çekirdekli işlemci

AMD tüm işlemcileri için sadece tek bir çekirdeğe sahip olanlara kıyasla yüzde doksanlık bir performans artışı sözü veriyor. Buna göre üreticinin şu ana kadarki modellerinde desteklediği 64 Bit uygulamaları da yeni platform üzerinde çalışabilecekler. Windows Server 2003 ve Windows XP Professional versiyonları da bunlar arasında sayılabilirler.

Donanım desteği için de Opteron veya Athlon 64 2X çift çekirdekli işlemcilerinin mimarisi için donanım güncellemesi sonrasında bir BIOS güncellemesi yeterli oluyor.

Üreticinin açıklamalarına göre HP, IBMve Sun dört hafta içerisinde yeni Opteron işlemcilerine sahip sunucularını tanıtmaya başlayacaklar. Athlon 64 2X işlemcisi resmi olarak bu sene Haziran ayı içerisinde piyasaya sunulacak.

Okuyucu Yorumları