2016 için teknoloji tahminlerimiz!

2016'da teknoloji dünyasında neler olacak, neler değişecek? İşte ay ay olmasını beklediklerimiz!

2016'da bunlar olacak!

Teknolojinin evrimini hızla sürdüreceği yeni bir yıl daha başlıyor. 2016'nın geriye kalan günlerinde hangi firma söz sahibi olacak, hangisi dünyayı değiştirecek? Hangisi batıp, kepenkleri indirecek? En kötü veri sızıntısı kimden gelecek?

İşte 2016'sının teknoloji dünyasıyla ilgili tahminlerimiz!

Ocak

Ocak ayında teknolojinin kalbi, her Ocak ayında olduğu gibi CES'te atacak. Şu anki trendler ise otomobil teknolojileri ve sanal gerçeklik. Bunun yanında robot köpekler şaşırtıcı bir geri dönüş yapacaklar. TV'ler daha büyük, daha ince ve daha kıvrık olacak; bu sırada yüzlerce telefon tanıtılacak.

Şubat

3 Şubat, Apple'ın yeni, daha ince ve belki daha büyük bir iPad Air'i tanıttığı tarih olacak. San Francisco'daki etkinlik, her zaman olduğu gibi yaklaşık bir saatlik satış başarıları hikayesiyle başlayacak ve sonrasında Tim Cook sahneye çıkarak yeni iPad'i tanıtacak. Her zamanki gibi Eddy Cue ve Craig Federighi'yi de bolca dinleyeceğiz.

22 Şubat'ta ise Mobil Dünya Kongresi (MWC 2016) başlayacak. Barselona'daki etkinlikte Samsung Galaxy S7'yi tanıtacak. LG ise Adele ile yaptığı ortaklıkla ürettiği Hello temalı kapaklı telefonlarını tanıtacak.

Oculus Rift satışa sunulacak, dolayısıyla oyun tutkunları, sanal gerçeklik çılgınlığına dev bir adım atacaklar.

Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran 2016

Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran 2016

Mart

Mart ayında Google'ın ilk ticari sürücüsüz aracını duyurmasına ve bu aracın Eylül ayında hazır olduğunu söylemesine şahit olabiliriz. Bu otomobiller ABD'de Kuzey Kaliforniya'nın sadece belirli yollarında kullanılabilecekler.

Yeni iPad ise bu ay satışa sunulacak. Tasarım hataları, iPad'inize vurduğunuzda onun ikiye ayrılmasına neden olabilir.

Nisan

Nisan ayında Facebook'un "beğenme" düğmesiyle sonunda tanışabiliriz. Ancak bu düğmenin adı son anda Justin Bieber'le yapılan bir anlaşmayla "Sorry" diye değiştirilirse şaşırmayın.

Bu sırada insana ihtiyaç duymadan kendi kararlarını verebilen ilk drone'la tanışabiliriz.

Mayıs

Google IO 2016'da "Android Nutella" ile tanışmaya hazırlanın. Nutella, çoklu pencereyle çoklu görev işlevleri sunacak ve Android kullanıcılarını heyecanlandıracak bir dizi yenilik de getirecek. IO'nun en önemli yeniliklerinden bir başkası, Project Jacquard'la gelen akıllı giysiler olacak.

Bu sırada yılın ilk büyük hack'iyle Google'daki arama geçmişinizin internete sızmasına şahit olabilirsiniz. Bu olayla birlikte zaten kaybolan gizliliğimizin önemsiz bir konu olduğu bir kez daha anlaşılacak.

Haziran

"OS X Alcatraz" ve iOS 10, WWDC'de tanıtılacak. iOS 10, Siri'ye sesli postalarınızı kontrol etme imkanı tanırken bir dizi yeni işlev, 3D Touch'ı daha kullanışlı hale getirecek.

Bu sırada Apple'ın masaüstü işletim sistemi, mobile daha benzer bir hale gelecek. Tim Cook, OS X ve iOS'u hiçbir zaman birleştirmeyeceklerini tekrar edecek.

Temmuz ve sonrası

Temmuz ve sonrası

Temmuz

Sessiz bir ay olacak. Süper kahramanlı bir filmde Sony'nin telefonuna yer verildiğini göreceğiz, ancak bu telefonu kimse satın almak istemeyecek. Bu sırada yatırımcılar, BlackBerry'nin ekonomik gidişatıyla ilgili uyarıda bulunacaklar.

Ağustos

Olimpiyatlar başlayacak ve bazı kanallar, yayınlarını alıştığımız frame rate'ten daha yükseğiyle yapacaklar. Tabi, bundan ancak 5-10 kişi faydalanacak.

Ağustos ayıyla birlikte yeni iPhone ve IFA 2016 dedikoduları başlayacak. iPhone 7'nin altıgen, dairesel, kavisli olacağı söylenecek ve tedarik zincirinden gelen bilgiler, yeni telefonun daha ince, ekranının daha iyi olacağını söyleyecek.

IFA dedikoduları ise daha heyecan verici olacak. Bazı firmaların biraz daha iyi telefonlar piyasaya süreceği söylenecek. Çamaşır makinelerinin de biraz daha iyi olanlarıyla karşılaşma ihtimalimiz var.

Yaşanan bir başka dev sızıntı bu sefer LinkedIn'i vuracak ve çalışırken iş arayanların kovulmasına neden olacak.

Eylül

2 Eylül'de başlayacak olan IFA 2016'da birkaç yeni Samsung telefonuyla ve bir buzdolabıyla tanışacağız. Sony'nin amiral gemisi çoğumuzu etkilemeyecek. Motorola'nın yeni akıllı saat serisi ise 2015'tekinden farklı görünmeyecek.

Asus'un basın etkinliğinde güzel görünümlü yeni laptop'larla tanışacağız. Ancak bazıları, onların MacBook'a yetişmediğini düşünecek.

Apple, bir sonraki iPhone'un tanıtım tarihinin 11 Ekim olduğunu söyleyecek ve şu sloganı kullanacak: "Daha hiçbir şey görmediniz."

Eylül sonunda ilk büyük sürücüsüz otomobil kazası yaşanacak; üç kişi, otomobil yazılımsal bir hata nedeniyle sağa sinyal verirken sola döndüğü için ölecek. Diğer sürücüsüz otomobiller, güncellenene kadar trafikten men edilecek.

Ekim

Apple, 11 Ekim'de iPhone 7 ve Apple Watch'u tanıtacak. Apple Watch'ta birkaç küçük yenilik ve yeni kayışlar dışında değişiklik görmeyeceğiz. iPhone 7 ise baştan aşağı yeniden tasarlanmış olacak. Kablosuz şarjla donatılan telefon, tüm iPhone'lardan ince olacak ve 3,5mm kulaklık girişi bulunmayacak.

BlackBerry'nin ikinci çeyrek sonuçları firmanın tam anlamıyla süründüğünü gösterecek. Yeni Blackberry Star, güvenliğe önem verenler dahil kimsenin ilgisini çekemeyecek. Firma elinde kalan son patentleri de satıp, kapılarını kapatacak.

Kasım

iPhone 7, 4 Kasım'da satışa sunulduğu gibi rekor kıracak. Apple Watch ise ilk hafta sonunda sadece 400 birim satılabilecek, ancak firma basın bildirisinde bundan bahsetmeyecek.

Kendi kendine gidebilen drone'lar, ABD'nin başkanlık seçimlerini gölgede bırakacak; Elon Musk ve Stephen Hawking arkalarına yaslanıp, "ama biz demiştik" diyecekler.

Aralık

Oculus Rift, arkadaşlarınıza veya yakınlarınıza alabileceğiniz en iyi yılbaşı hediyesi olacak. Ancak kullanımı illegal olan ABD hariç.

Okuyucu Yorumları