AMD, GPU ve CPU departmanlarını ayırdı

AMD, giderek düşen pazar payını yükseltmek için radikal bir karara daha imzasını attı!

AMD, ikiye bölündü!

2015 yılı, AMD için pek de harika bir yıl olmadı. Şirket yönetimsel çalkantılar sonucu 3 üst düzey yöneticisini kaybederken şimdi de GPU pazar payı konusunda başı ağrıyor

Şirket geçtiğimiz günlerde GPU ve CPU departmanlarını birbirinden ayırma yoluna gitti. Radeon Technologies Group adı altında çalışan birim artık GPU geliştirmeden sorumlu olacak. Sektörün tanınmış isimlerinden Raha Koduri yeni birimin başına geçirilirken, VR (sanal gerçeklik) ve AR (arttırılmış gerçeklik) teknolojilerinde pazar payını arttırmaya çalışacak.

AMD ayrı departmanların yaptıkları işe daha iyi odaklanacaklarını ve pazar payında yaşadıkları sıkıntılara çare olmasını umuyor. Şirketin pazar payı geride kalan 12 aylık dönemde yüzde 38'den yüzde 18'e kadar gerilemişti.

AMD tam olara ne planlıyor henüz bilmiyoruz ancak VR and AR pazarında Nvidia ile kapışmayı hedefliyor gibi görünüyor. Geçtiğimiz yıllarda AMD, bütçe dostu teknolojileri ile oldukça geniş bir kitleye hitap ediyordu. Yapılan değişiklikler firmanın eski günlerine dönme konusunda ne kadar kararlı olduğunu gösterir nitelikte.

Okuyucu Yorumları