Apple, iPhone adaptörlerini geri topluyor!

Apple, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu pek çok ülkede bu ürününü geri topluyor!

Apple, geri topluyor!

Apple, 37 ülkede kullanıma sunduğu iPhone şarj adaptörlerini geri toplamaya başladı. Firmaya göre Türkiye'de de kullanılan "5 watt'lık Avrupa USB güç adaptörü, bazı nadir durumlarda aşırı ısınabiliyor ve güvenlik riski oluşturabiliyor."

iPhone 3GS, iPhone 4 ve iPhone 4S ile birlikte Ekim 2009 ve Eylül 2012 arasında sunulan adaptörler, aynı zamanda ayrı bir aksesuar olarak da satılıyordu. Elinizdeki adaptörün sorunlu adaptörlerden biri olup olmadığını, model numarasına bakarak anlamanız mümkün. Apple'ın geri çağırdığı adaptörlerin model kodu "Model A1300" ve tamamen gri CE simgesiyle geliyor.

Yeni, sorunsuz olan "Model A1400" adaptör ise gri, ancak içi boş bir CE simgesine sahip.

Apple, bu destek sayfasında saydığı pazarlardaki adaptörleri ücretsiz olarak yenisiyle değiştirmek üzere bir program başlatmış bulunuyor. Listede Türkiye'nin de isminin bulunduğunu tekrar edelim. Sorunlu Apple adaptörünüzü programa dahil olan bir Apple yetkili satıcısına veya Apple Store'a götürerek ücretsiz olarak değiştirmeniz mümkün. Değişim için iPhone'unuzun seri numarası gerektiğinden, yanınızda iPhone'unuzu da götürmeniz gerekiyor.

Sorunun adaptörlerin "Avrupa" modellerinde olduğu söylense de, Avrupa dışındaki Vietnam, Endonezya ve Güney Afrika gibi bazı ülkelerin de sorundan etkilendiğini söyleyelim.

Okuyucu Yorumları