Apple, mobil oyunları ele geçirebilir!

Apple, iPhone'un "home" tuşuna çok özel bir yetenek daha katmaya hazırlanıyor!

iPhone'a yeni yetenek!

Her yerde oynayabildiğimiz mobil oyunlar yükselişte, ancak çoğumuzun fark ettiği bir sorun da var: Yarış arabalarını, uzay araçlarını veya futbolcuları dokunmatik ekranda kontrol etmek, onları "eski" düğmelerle yönetmek kadar kolay değil.

Bunu çözmeyi amaçlayan çeşitli aksesuarlar piyasada bulunabiliyor, ancak yeni ortaya çıkarılan bir patente bakacak olursak Apple'ın mobil oyunlar için eşsiz bir çözümü var. Patentte iPhone'un Home düğmesinin oyunlarda ve uygulamalarda nasıl daha iyi bir kontrol olanağı sunacağı anlatılıyor. Apple'ın bu işlevi Touch ID devreleriyle birlikte sunabilmesi, firmanın bir mühendislik harikasına daha imza atması anlamına gelecek.

Patente göre yeni Home düğmesi iki moda sahip oluyor. Modlardan birinde düğme, bugünküne benzer biçimde çalışırken diğerinde düğme, biraz öne çıkarak üç eksen sunan bir "oyun koluna" dönüşüyor. Kullanıcı, modlar arasında dilediği gibi geçiş yapabiliyor. Oyun kolu kullanılmadığında cihazın içinde duruyor, bu yüzden iPhone'unuzun veya iPad'inizin görünümü bozulmuyor.

Patentler, firmaların fikirlerini korumak üzere kullandıkları araçlar olduğundan, böyle bir işlevin gerçeğe dönüşeceğinin garantisi elbette yok. Yine de çok akıllıca bir düşünce olduğunu belirtmemiz gerek.

Okuyucu Yorumları