Apple'dan Google'a: "Böyle olacağı belliydi!"

Google'ın bir türlü rayına oturmayan gözlüğü ortaya çıktığında, bakın Apple onun için ne düşünmüş...

"Böyle olacağını biliyorduk!"

Uzun süredir teknoloji meraklılarının dikkatini çeken Google Glass ve beraberinde getireceği Glass teknolojisi için işler, ne yazık ki düşünüldüğü kadar iyi gitmiyor. Hatta Google için işlerin bu başlıkta biraz kötüye gittiği bile söylenebilir. Pek tabi tıpkı teknoloji severler gibi Apple'ın CEO'su Tim Cook da bu yeni teknolojiyi yakından takip edenlerden birisiydi.

Geçtiğimiz gün Apple'ın tasarım efsanesi Jonathan Ive'ın Newyorker.com üzerinde paylaştığı açıklama içerisinde Tim Cook'un Google Glass hakkında daha önce duyulmamış sözleri yer aldı. Ive'ın yazdığı uzun yazının bir bölümünde, şu sözler yer alıyor: "Giyilebilir teknolojinin kullanılabileceği en doğru yer, bilek olacaktır. Google Glass gün yüzüne çıktığında Tim Cook'a yüzün çok yanlış bir bölge olduğunu söyledim. O da bana benzeri şekilde cevap verdi ve ekledi: 'Akıllı gözlük fikrinin akıllıca bir fikir olmadığını hep söyledim. Açıkçası insanlar böyle bir ürünü alıp da yüzlerine takmayacaklar. Apple olarak asla böyle bir işe girmedik ama gözlük fikri bunun tam tersini gündeme getirerek, teknolojiyi resmen gözümüze soktu. Zaten projeyi ilk duyduğumuzdan beri başarısız olacağını biliyorduk ve senin de gördüğün üzere çok geçmeden yitip gitti.'"

Kısacası, Google Glass projesi, Apple tarafından daha en başından "ölü doğmuş" bir proje olarak görülmüş ve pek de ciddiye alınmamış. Google'ın Glass projesini bir süre için durdurmuş olduğunu düşünürsek, Apple'ın pek de haksız golmadığı sonucu çıkıyor; en azından şimdilik...

Okuyucu Yorumları