Asus X99'u adeta roketliyor!

Asus, X99 Deluxe ile başlayıp devam edecek süreçteki yol haritasını açıkladı.

Asus X99'u roketliyor!

Intel'in X99 yongalı ilk atağını yapan Asus, X99 Deluxe ile başlayıp devam edecek süreçteki yol haritasını açıkladı. Görünüşe göre bu ay açılışı X99 Deluxe anakartı ile yapacak olan Asus, sonraki süreçte de çok geçmeden X99-A ve X99-PRO ile bombaları bir bir patlatacak.

Haswell-E platformunun kullanıldığı X99 yonga setinde, bizleri pek çok yenilik karşılıyor. Ancak yalnızca işlemci tarafında değil, Asus'un yenilikçi anakartlarında da dikkat çeken önemli detaylar mevcut. Buna göre artık DDR4'lere hazır olmakta fayda var. Zira yeni anakartlarda Haswell-E platformu sayesinde DDR4 desteği geliyor. 2133 MHz hızda çalışan, 1.2V güç tüketimi bulunan ve 16 GB'lık kapasitede olan DDR4 RAM'ler, DDR3'lere kıyasla iki kat daha performans gösteriyor.

X99 Serisinin amiral gemisi olan X99-Deluxe, ultra yüksek 32Gbit/s aktarım hızı sağlayan ASUS Hyper M.2 x4 genişletme kartı, 1.300Mbit/s'ye varan yüksek Wi-Fi hızı için dahili 3x3 (3T3R) 802.11ac ve esnek soğutma çözümleri ekleme imkanı sunan ASUS Fan Genişletme Kartı ile donatıldı. Geniş, beyaz bir kalkan da içeren şık ve aerodinamik görünümleri ile X99-Deluxe ve X99-Pro modern stilin yanı sıra bilgisayar meraklılarının ihtiyaç duydukları güçlü performansı da sunuyor.

Ekstrem yapılandırma için ekstrem donanım

X99-Deluxe, muhteşem yapılandırma için birçok ekstra özellik ile donatılmış üst düzey bir anakart. Anakart ile birlikte gelen Hyper M.2 x4 genişletme kartı, sisteminizi 32Gbit/s'ye varan aktarım hızına ulaşmayı sağlayan iki M.2 cihazı ile donatma imkanı sunuyor. Hyper M.2 x4, 30mm'lik (2230) en küçük boydan 110mm'lik (221100) tam boy kartlara kadar tüm M.2 cihazlarını destekliyor.

ASUS Fan Genişletme Kartı ise üç adet 4 pinli/3pinli fan başlığı ile esnek soğutma çözümleri ekleme imkanı sunuyor. Fan Genişletme Kartı, donanım seviyesi PWM/DC modu ile olağanüstü kontrol imkanı sunuyor ve suyla soğutulan veya aşırı hava akımı olan yüksek performanslı sistemler için ideal.

X99-Deluxe'te süper hızlı 802.11ac kablosuz bağlantı da dahili olarak yer alıyor. Üç iletici, üç alıcı (3x3) anten yapılandırması, 1.300Mbit/s'ye varan kablosuz hızlarına ulaşma imkanı sağlıyor.

Diğer X99 serisi anakartlarda olduğu gibi, X99-Deluxe de ASUS ThunderboltEX II genişletme kartını destekliyor. Bu sayede, USB 3.0'dan dört kat daha hızlı olan 20Gbit/s'ye varan tek yönlü aktarım hızı için X99-Deluxe'e istediğiniz zaman Thunderbolt 2 bağlantısı ekleme imkanı sunuyor

Asus X99 ile devrime hazır

Asus X99 ile devrime hazır

Asus, yeni anakartlarında X99 platformunu roketliyor. Asus'un yeni X99 platformundaki anakartları piyasaya çıktığında en çok konuşulacak özellikleri arasında başı "OC Socket" adındaki teknoloji çekiyor. Anakartlarda işlemci soketine ekstra pinler ilave eden Asus, böylece özellikle hız aşırtmacılara yeni bir kapı açıyor. Çok daha yüksek işlemci frekanslarına erişilebilmesini sağlayan bu pinler, öte yandan anakart üzerinde yer alan toplamda 8 adet DDR4 bellek slotuyla da birleştiğinde ortaya çok yüksek sonuçlar koyabiliyor. Asus OC Socket ile DDR4 belleklerden hız aşırtmalarda 3000+ MHz'in üzerinde değerlere erişmek mümkün.

Tüm yeni X99 Serisi anakartlarda ayrıca yüksek ses performansı sunan Crystal Sound 2;çevrimiçi oyunlar ve üretkenlik için gecikmeleri ortadan kaldıran Turbo LAN teknolojisi ve kolay kurulum ve kontrol olanağı sunan ünlü UEFI BIOS yer alıyor.

Ayrıca yeni gelecek Asus anakartların 10 adete SATA 6.0 GB/s porta, Dual M.2 x4 PCIe 3.0 slota ve dahili 802.11ac Wi-Fi bağlantılarına sahip olacağını da söyleyelim.

Bilgisayar meraklıları, X99-Deluxe tabanlı bilgisayarlarını tek tıkla dinamik olarak optimize edebilmelerini sağlayan ASUS'a özgü 5 Yönlü Optimizasyon teknolojisini de çok sevecekler. İlk olarak, Turbo İşlem Birimi (TPU) hem işlemci hem de ekran kartı için hassas voltaj kontrolü ve gelişmiş sistem takibi sağlıyor. Ardından, Enerji İşleme Birimi (EPU) kart üzerinde yer alan basit bir düğme ya da kullanımı kolay AI Suite 3 aracılığıyla sistem çapında gerçek zamanlı güç tasarrufu sağlıyor.

5 Yönlü Optimizasyon teknolojisinde ayrıca güvenilirlik sağlayan, performansı ve verimliliği arttıran Digi+ voltaj düzenleyici modül (VRM) ile özelleştirilmiş fan kontrolü sunan Fan Xpert 3 de yer alıyor. 5 Yönlü Optimizasyon teknolojisini tamamlayan Turbo Uygulaması ise belirli oyunlar ve programlar için sistemin tüm parçalarını özel olarak ayarlayan ve performansı arttıran sezgisel bir ayar paneli.

Okuyucu Yorumları