Bilgisayarı atmadan önce bir durun!

Eski PC parçalarını ya da eski PC'nizi atmadan önce mutlaka yapmanız gereken 5 şey!

Eski PC'nizi atmadan önce...

Çok ama çok eski bir bilgisayarı artık evde koyacak yeriniz kalmayabilir. İster birilerine satın, ister hibe edin, ister çöpe atın ama bilgisayarı bir başkasına vermeden önce yapmanız gereken bazı şeyler var.

1. Veri yedeklemek

Kişisel dosyalarınızı, medya içeriğini, oyunlarınızın kayıt dosyalarını ve daha fazlasını yedeklemelisiniz.

İnternet tarayıcınızın yer imlerini ve geçmişini kullandığınız eklentileri ve en önemlisi kişisel ayarları de yedeklemek isteyebileceğinizi hatırlatalım.

Outlook ya da Thunderbird gibi e-posta istemcilerinin içeriğini, Windows Live Messenger geçmişinizi ve alınan dosyaları da unutmayalım. Takvimleri veritabanları, fontlar ve başka önemli veriler de olabilir.

Seri numaraları ve temizlik

Seri numaraları ve temizlik
Verilerinizi silmek yetmez, temizleyin

2. Seri numaraları ve kayıt defteri anahtarları

Bilgisayarınıza kurduğunuz uygulamaların lisanslarını, seri numara ve kayıt anahtarlarını yedeklemezseniz bir daha kuramayabilirsiniz.

3. Temizlik

Sistemdeki kişisel belgelerinizi, özel fotoğraflarınızı ve iş bilgilerinizi temizlemeniz gerekiyor.

Silip çöpü boşaltmak yetmez, veri yoketme rehberimizdeki adımları uygulamalısınız.

Eski parçalar ve bir alternatif

Eski parçalar ve bir alternatif
Atmadan önce lazım olanları alın

4. Yararlı parçaları alın

Yedek bir monitör, klavye ve fare yararlıdır. Sabit diskleri de bir kenara ayırıp işi garantiye alabilirsiniz. Bellekler yeni sisteminize uyabilir. Kablo ve bağlantılar, adaptörler hatta eski bir güç kaynağınız acil durumlarda hayatınızı kurtarabilir. Eski ses kartınız sağlam bir model ise, onboard ses kartından çok daha iyi performans verecektir.

5. Atmayıp da ne yapacaksınız?

Bu bilgisayarı hiç atmayıp, ev sinema sistemi PC'si haline getirebilir, veri depolamak için ek sabit diskler takabilirsiniz. Ya da kenarda duran bir dosya indirme bilgisayarı olarak kendi haline bırakabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları