Chimparty İncelemesi

PlayLink üzerinden etkileşimli olarak oynanan özel bir oyun olan Chimparty'yi oynadık!

İnceleme: Chimparty

PlayStation, exclusive oyunlarının yanı sıra son dönemde ortaya attığı PlayLink platformuyla da fark yaratıyor. Bugün göz atacağımız Chimparty de bir PlayLink oyunu. Ancak ona geçmeden, hemen bilmeyenler için şu sistemi baştan bir açıklayalım.

Sony, PlayLink ile PlayStation 4'e özel sosyal bir oyun deneyimi sunuyor. Arkadaşlarınızla veya ailenizle beraber keyifli vakit geçirebilmenizi sağlayan PlayLink, televizyon başına toplanacağınız ve kontrol cihazı olarak Dualshock yerine akıllı telefon veya tabletinizi kullanacağınız, interaktif bir oyun platformu. Bu platforma daha önce That's You, Knowledge is Power ve Frantics gibi eğlenceli oyunlar görmüştük. Bu defa da bunlar arasına Chimparty katılıyor.

Chimparty de tıpkı Frantics gibi NapNok Games tarafından geliştirilmiş. Bu defa geleneksel masaüstü grup oyunlarının en meşhuru Monopoly gibi kutu oyunlarını temeline alan NapNok Games, Chimparty ile ortaya eğlenceli bir iş çıkartmış. 2 ila 4 oyuncu ile oynanabilen Chimparty, sizi 15 ila 30 dakika sürecek bir maceraya davet ediyor.

2 ila 4 oyuncu dedik, ancak isterseniz Chimparty'yi tek başınıza da oynayabiliyorsunuz. Fakat bu durumda pek keyif almayacağınız bir gerçek. Zira diğer PlayLink oyunları gibi Chimparty de arkadaşlarla oynandığında keyifli bir oyun akşamı geçirmek için uygun bir oyun. Peki, Chimparty'de neler oluyor?

Daha önce Frantics'te de hayvancıklarla oynamıştık. Bu defa da buradan devam ediyoruz, ancak bu kez tüm oyuncular birer şempanze. Masa oyunu etrafında toplandığımız Chimparty'de amaç elbette oyunun sonunda oyun tahtasının en tepesine ulaşmak ve tacı takmak. Peki, bu nasıl olacak?

Chimparty macerası boyunca karşınıza birbirinden çılgın ve eğlenceli 18 mini oyun çıkıyor. Göz alıcı renkleri ve hoş teması ile göze çarpan bu mini oyunlarda, yeri geliyor kendinizi basket potasından içeri atmaya çalışıyor, yeri geliyor gorili uyandırmadan havuzda plastik ördekleri topluyorsunuz. Tabii ki tüm bu süreçte de ekranda inanılmaz bir cümbüş var. Bölümlerin isimleri de bu cümbüşe uygun seçilmiş: Dingil volesi, basket kafa, maymun atışı, değirmen gerilimi ve maymun sporları şeklinde.

Her mini oyun bitiminde, elbette bölümü en iyi sonuçla tamamlayan en fazla yıldız puanı alıyor. Bu yıldız puanlarıyla da oyun tahtasında kendinizi bir adım ileriye taşıyorsunuz. Aslında genel çerçevesiyle oyun bundan ibaret diyebiliriz. Bu arada oyunda yalnızca bir oyun tahtası yer alıyor. Birden fazla oyun tahtası bulunsa, eğlence süresi daha uzun olabilirmiş demeden de geçemiyoruz.

Chimparty'de oyunu zenginleştiren detaylar da mevcut. Oynadıkça başarı kilitlerini açabiliyor ve onikişer adet başlık, ayakkabı gibi türlü aksesuar edilebiliyorsunuz. Böylece şempanzenizi özelleştirmeniz mümkün.

Öte yandan oyunun oynanabilirliği oldukça yüksek. Bütün oyunu telefonunuza indireceğiniz Chimparty mobil uygulaması üzerinden tek tuşla oynayabiliyorsunuz. Bu da özellikle küçükler için çok uygun olmasını sağlıyor. Renkli grafikleri, eğlenceli müzik ile ses efektleri ve elbette basite indirgenmiş oynanabilirliğiyle de zaten daha çok minikler için uygun olduğunu söylemek lazım.

Sonuç

Sonuç

Eğer aileniz veya arkadaşlarınızla oynayabileceğiniz eğlenceli bir parti oyunu arıyorsanız Chimparty iyi bir seçenek olabilir. Biraz rahatlamak, kafa dağıtmak için ideal. Özellikle minikler için de evde keyifli vakit geçirmek için gayet uygun.

Puan: 75

+ Keyifli oynanış
+ Eğlenceli grafikler
+ Kolay oynanış
+ Sevimli karakterler
- Sadece bir oyun tahtası var

KÜNYE

Tür: Parti
Platformlar: PlayStation 4
Dağıtımcı: Sony Interactive Entertainment
Geliştirici: NapNok Games

Satın Almak İçin: www.playstation.com

Okuyucu Yorumları