Dünyanın en uzun selfie çubuğu rekoru...

Hayır; fotoğraftaki adam, düşmekte olan bir elektrik direğini tutmuyor. Onun amacı rekor kırmak!

Rekoru kırdı; ama...

Dünya'nın en uzun selfie çubuğu rekoru, resmi olarak olmasa da kırıldı. Resmi rekorun sahibi, 5 Şubat tarihinde "Zoolander 2" Londra premier'inde çektiği selfie için 8.56 metrelik bir çubuk kullanan Ben Stiller.

Yeni rekoru tanıtan kişi ise, Britanya'da bir YouTube ünlüsü olan James Ware. Her ne kadar Ware dünyanın en uzun selfie çubuğuna sahip olduğunu söylese de, rekor kendisine geçmiş değil. Çünkü bu çalışmayı izlemek için Guinness Dünya Rekorları'ndan herhangi biri yanında bulunmuyordu.

Ware'in çubuğu, o kadar da karmaşık bir üretim değil. Ware'in kullandığı çubuk, yaklaşık olarak 62 dolar bedeline sahipken, yapışkan bant ve boru parçalarından oluşuyor.

Ware, Londra'daki Trafalgar Meydan'ındaki çabası sırasında oradaki bir güvenlik görevlisine, oldukça masum bir şekilde "sadece yeni bir profil fotoğrafı çekmeye çalışıyorum" açıklamasını yaptığını söylüyor. Ancak güvenlik görevlisi, o kadar da güvenli hissetmemiş olacak ki, Ware'in başka bir noktaya gitmesini istemiş.

Ware, aradığı fotoğrafı çekmeye çalışırken, standart bir selfie fotoğrafçısından ziyade, balık yakalamaya çalışan bir sarhoşa benzediğini itiraf ediyor. Ayrıca Ware, iPhone'unun hasar almasından korktuğunu ve pozunun "biraz" garip gözüktüğünü kabul ediyor.

Ancak, her şeye rağmen, söylediğine göre 9.57 metre uzunluğundaki selfie çubuğu ile bir fotoğraf çekmeyi başardı. Çekilen selfie, o sırada oradan geçen bir kamyonu oldukça iyi bir şekilde yakalamış olsa da Ware, fotoğrafın çok küçük bir parçasını oluşturmakta. Fotoğraf içerisinde Ware, selfie çekmekte olan birinden daha çok, çaresiz bir şekilde bir lamba direğinin fırtınada düşmesini engellemeye çalışan biri gibi gözükmekte.

Okuyucu Yorumları