Galaxy Note 7'nin iris tarayıcısı nasıl çalışıyor?

Galaxy Note 7'nin gizemli yeteneklerinden biri olan iris tarayıcısı nasıl çalışıyor? Cevap Samsung'tan geldi!

Galaxy Note 7 gözünüzü böyle tarıyor!

Samsung'un yeni telefonu Galaxy Note 7 tanıtıldı ancak telefonun en çok merak edilen özelliklerinden biri olan iris tarayıcısı, gizemini koruyor.

Ön incelmemizde doğru kullanmanız halinde iris tarayıcısının çok hızlı çalıştığını görmüştük; peki ama bu teknoloji tam olarak nasıl çalışıyor? Tarama işlemi sırasında gözünüzle telefon arasında neler olup bitiyor?

Samsung'un yayınladığı bilgilerde iris tarayıcısının nasıl çalıştığı detaylı biçimde anlatılıyor. Buna göre iris kamerası, gözün iris olarak tanımlanan bölümünü ve göz kapağını tarayarak şifreli bir koda dönüştürüyor. Bunun ardından herhangi bir kişi telefonunuzla gözünü tarattığında, bu şifreli kodun önceden tanımlanan gözün kodlarıyla eşleşip eşleşmediği kontrol ediliyor. Iris kamerası, taramanın kalitesini düşürecek ışık yansımalarını IR LED sayesinde ortadan kaldırabiliyor.

Galaxy Note 7'nin iris tarayıcısı nasıl çalışıyor?

İris tarayıcısı, telefonun kilidini açmaktan öte, diğer içerikleri meraklı gözlerden saklamanıza izin veren Secure Folder işlevinde de kullanılabiliyor. Yeni mobil bankacılık güvenliği işlevi Samsung Pass ile de kullanılabilen iris tarayıcısına yakında üçüncü parti uygulama desteği de eklenecek. İris tarayıcısının gelecekte orta seviye telefonlara da eklenmesi muhtemel.

Galaxy Note 7'nin iris tarayıcısı nasıl çalışıyor?
Okuyucu Yorumları