Google uygulamalarını Windows'a taşıyabilir!

Söylentiler gerçekse, sadece birkaç saat sonra Google'dan Windows 10 kullanıcılarına müjde geliyor!

Google'ın Windows 10 sürprizi

Geçtiğimiz hafta Google ve Microsoft arasında ateşkes ilan edilmiş ve iki şirket tüm patent anlaşmazlıklarını çözmek için anlaşma sağlanmıştı. Bu durum özellikle Windows Mobile kullanıcılarının geleceğe umutla bakmasını sağlamış durumda. Çünkü Google bugüne kadar ürün ve hizmetlerini inatla Microsoft'un mobil işletim sistemine getirmeyi reddetmişti.

Windows Phone kullanıcıları ise Gmail, YouTube, Google Maps, Hangouts gibi son derece popüler uygulamaların resmi olmayan üçüncü parti alternatifleri ile yetinmek zorunda kalmışlardı. Ancak bu durum kısa bir süre sonra değişebilir.

Söylentiler, Google'ın Windows 10 platformu üzerindeki bazı hizmetlerini duyurmak için yaklaşan bugünkü büyük Microsoft etkinliğine katılmayı planladığını iddia ediyor. Haber kaynakları bunun Windows 10 veya Windows 10 Mobile için geçerli olup olmadığıyla ilgili ayrıntı vermezken, çoğu Google hizmetinin zaten masaüstü sürümde mevcut olduğu düşünüldüğünde duyurunun sadece mobil işletim sistemine özel olacağı tahmin ediliyor.

Söylentilerin Arapça kaynaklı bir web sitesinden alıntı olduğunu ve hiçbir şekilde doğrulanmadığını belirtmekte fayda var. Ancak Google ve Microsoft arasındaki son gelişmeler göz önüne alındığında iddiaların gerçeklik oranının yüksek olduğu söylenebilir. Tüm bunları öğrenebilmemiz için önümüzde sadece saatler var.

Okuyucu Yorumları