HoloLens bunu da yapabiliyor!

Microsoft'un sanal gerçeklik cihazı HoloLens, bu özelliği sayesinde deneyiminize renk katacak!

HoloLens bunu da yapabiliyor!

Microsoft, sanal gerçeklik gözlüğü HoloLens'in hayatımızı nasıl değiştireceğini; oyun oynama, Netflix izleme deneyimimizi nasıl geliştireceğini bizlere göstermişti. Şimdi ise HoloLens'e canlı akış özelliğinin eklendiği ortaya çıktı.

Yeni özellikten faydalanmak için HoloLens Companion uygulamasını kullanmanız yeterli. Uygulama, başlıkta görünenleri Windows 10'lu PC'nizde veya Windows 10 Mobile cihazınızda izlemenize olanak tanıyor. Bu, başkalarının sizin gördüklerinizi kendi bilgisayarında izleyebileceği anlamına geliyor. Yani özellik sayesinde çok daha sosyal bir deneyim elde etmeniz mümkün.

HoloLens'e Wi-Fi üzerinden bağlanan uygulama, PC ve mobil üzerinden başlığı uzaktan kontrol etmenize, uygulamaları çalıştırıp kapatmanıza izin veriyor. Hepsi bu kadar da değil. Telefonunuzu veya PC'nizi HoloLens ile fotoğraf çekip, video kaydetmek için kullanabiliyorsunuz. Bu fotoğraf ve videoları HoloLens üzerinden cihazınıza indirmeniz de mümkün. Son olarak PC'nizin veya telefonunuzun klavyesini başlığa direkt olarak kumanda etmek üzere kullanabiliyorsunuz.

HoloLens'in geliştiricilere özel sürümü şu an 3.000 dolara satıldığından, uygulamadan şimdilik sadece geliştiriciler faydalanacak gibi görünüyor. Yine de başlık hazır olduğunda ve uygun bir fiyata satışa sunulduğunda hangi özelliklere sahip olacağımızı bilmek güzel.

Okuyucu Yorumları