İşlemciler Yakında Antivirüs İşlevi de Görecek!

Yeni teknoloji sayesinde, bir donanım bileşeni olan işlemciler, artık PC'nizin güvenliğini de sağlayacak!

İşlemcilere antivirüs görevi!

İşlemcilerin; geleneksel antivirüs yazılımlarının yanında zararlılara karşı yeni bir defans hattı oluşturmalarını sağlayacak önemli adımlar atıldı. ABD'deki Binghamton Üniversitesi ve UC Riverside bünyesinde bulunan araştırmacıların işbirliğiyle gerçekleştirilecek proje için 275 bin dolarlık kaynak ayrıldı. Projede, CPU'ların; zararlı yazılımların neden olduğu potansiyel anomalileri taramalarını olanaklı kılacak biçimde modifiye edilebilmelerinin sağlanması hedefleniyor.

Bu teknoloji sayesinde işlemci şüpheli olabilecek bir davranış belirlediğinde PC'de yüklü olan güvenlik yazılımını buna karşı uyarabilecek. Bu sayede de olası bir güvenlik sorunu çok daha derin bir biçimde araştırılabilecek ve gerektiğinde uygun bir hamle yapılacak.

Temelde, yazılım güvenliğinin etkililiğini zenginleştirmek için donanımdan yararlanan bu proje, Binghmaton Üniversitesi'nin matematik bilimi departmanında profesör olarak görev yapan ve projenin de başında bulunan Dimitry Ponomarev tarafından şöyle ifade ediliyor: "Modifiye edilmiş mikro işlemci; bir yerine getirme penceresi üzerinden belirli istatistikleri analiz ederek programlar çalışırken zararlı yazılımları tespit etme yeteneğine sahip olacak."

Okuyucu Yorumları