Japon devinden 8K ekran!

Japon devinin tanıttığı 8K çözünürlüğüne sahip bu ekran, standartları yenileyecek!

Japon devinden mucize ekran!

Eğer dizüstü bilgisayarlarda 4K çözünürlük size çılgın bir değer gibi geliyorsa, 8K çözünürlüğü görene dek bekleyin. Evet, her ne kadar 4K çözünürlükler şu an için gerekli yayın desteği olmadığı için televizyonlarda bile yavan kalıyor olsa da, teknoloji devleri daha üst çözünürlükler üzerinde çalışmaya devam ediyor. Daha önce 4K çözünürlüklü laptop'ların yanı sıra monitörler de tüketicilere sunuldu. Apple tarafında 5K'yı da gördükten sonra elbette önümüzdeki dönemde bu rakam daha yukarılara çekilecek. Buna bir örnek de Japan Display tarafından geldi.

Sony, Toshiba ve Hitachi ile işbirliği içinde olan panel üreticisi Japan Display, 17.3 inç boyutunda 8K çözünürlüğünde (7.860 x 4.320 piksel) dünyanın ilk LCD panelini duyurdu. 8K çözünürlükle 33 milyon pikseli gözler önüne seren Japan Display, inç başına 510 piksel sunuyor (510 ppi). Şirket ayrıca bu panelin 120Hz tarama hızına sahip olduğunun ve 176 derecelik görüş açısı sunduğunun da altını çizdi.

Japan Display'in bu paneli, seri üretime geçildiğinde monitör ve dizüstü bilgisayarlarda kullanılacak. Bu sayede görüntü teknolojisi savaşlarına yeni bir çözünürlük daha girecek ve çok geçmeden bunu televizyon tarafında da göreceğiz. 8K ile birlikte iki yeni görüntü standardı daha belirlenecek. Televizyon tarafına SuperMHL gelecekken, PC tarafına ise Embedded DisplayPort (eDP) yerleşecek.

Okuyucu Yorumları