Microsoft'tan yeni ekran görüntüsü aracı Snip

Microsoft, Windows kullanıcıları için ücretsiz, yeni bir uygulama daha yayınladı!

Microsoft'tan yeni araç!

Arkadaşınıza ekranınızı göstermenin en iyi yollarından bir tanesi, ona kendi ekranınızın görüntüsünü alıp göndermek. Ancak genellikle sadece görüntüyü almak yeterli olmayabiliyor. Çoğu zaman resimde olup bitenleri anlatmanız da gerekebiliyor. Microsoft ise ekran görüntüsü alıp, ona bilgi eklemeyi kolaylaştıracak yeni aracını oraya çıkardı.

Office takımından gelen yeni uygulamanın adı Snip. Araç, yakaladığınız ekran görüntülerine direkt olarak not, çizim ve hatta sesli not ekleyebiliyor. Böylece ekranda görünenleri tarif etmeniz daha kolay bir hale geliyor. Fotoğrafa yazı ve çizim ekledikten sonra onu panoya kopyalabiliyor veya Microsoft sunucularına yükleyebiliyorsunuz. Görüntüde sesli notlar varsa, çalışmanızı bir .MP4 videosu olarak kaydedebiliyorsunuz.

Microsoft'tan yeni ekran görüntüsü aracı Snip

Snip, ekranın üzeriyle bitişik olarak çalıştığından, sıkça ekran görüntüsü alıyorsanız ona hızla ulaşabiliyorsunuz. Bir uygulama olduğundan, onu kapatıp ekrandan kaldırmak da oldukça kolay.

Windows 7, 8 ve 10'da çalışan Microsoft Snip, şu an beta olarak sunuluyor. Beta etiketine sahip olduğundan uygulamada hata ve sorunlara rastlama olasılığınız var.

Okuyucu Yorumları