Microsoft'u yerinden eden dev: Çinli Huawei!

Cep devlerinin savaşında Samsung birinci, Apple ikinci. Ancak üçüncü sırada artık Microsoft yok!

Microsoft'u yerinden eden dev

Son dönemde ülkemizde de adını sağlamlaştıran Çinli cep devi Huawei, özellikle Çin için çok önemli şirketler arasında yer alıyor. Bilinen yüzüyle yalnızca cep telefonu tarafında değil, alt yapı sistemleri, ağ ve telekomünikasyon noktalarında da geniş çapta çalışmaları bulunan Huawei, şimdilerde Turkcell ile 5G konusunda da işbirliği yoluna gitmiş durumda. Gelen yeni bir haberse Huawei'nin cep telefonu tarafında da hızlı bir yükseliş içinde olduğunu gösteriyor.

Gelen yeni analiz raporlarına göre Huawei, bu yılın ikinci çeyreğinde 30 milyonun üzerinde cihaz satışı yaparak Samsung ve Apple'ın ardından pazarda üçüncü sıraya yükselmiş durumda. Bu satış rakamıyla markette yüzde 7'lik bir pay sahibi olan Huawei, 6.4 pay sahibi olan Microsoft'u dördüncü sıraya itmiş gibi görünüyor.

2015 yılı ikinci çeyrek sonuçlarına göre şu an Samsung, yüzde 20.5'le birinci sırayı alırken, Apple yüzde 10.9'la ikinci sırada. Xiomi ise 19.8 milyon ünite satışla geçen yıla göre pazar payını yüzde 1.1 arttırarak yüzde 4.6'ya yükseltti ve Microsoft'un hemen ardına yerleşmeyi başardı. Pazarın yüzde 50.6'sını ise diğer marka cep telefonları oluşturuyor.

Okuyucu Yorumları