MWC 2016'dan beklediklerimiz!

Bugün başlayan Mobile World Congress'te hangi dev, hangi bombaları patlatacak? Hepsi, haberimizde...

MWC 2016'da neler olacak?

Samsung, LG, Sony ve diğer tanınmış telefon üreticilerinin en son cihazlarını tanıtacağı Mobil Dünya Kongresi 2016 (MWC 2016) bugün başlıyor. En son mobil teknolojileri yakından takip edenler için yılın en önemli etkinliği olan MWC; Barselona'da düzenleniyor. Fuar 25 Şubat'a kadar devam edecek ancak en önemli tanıtımların bugün ve yarın yapılması bekleniyor. Tanıtımını iple çektiğimiz cihazlar arasında Samsung Galaxy S6, LG G5 ve fazlası var.

İşte MWC 2016'dan beklediklerimiz!

1. Samsung'un yeni telefonları gelecek

1. Samsung'un yeni telefonları gelecek

Samsung, amiral gemisi sınıfındaki en yeni telefonlarını birkaç senedir MWC'de tanıtıyor. Bu sene de muhtemelen herhangi bir değişiklik olmayacak. 5,5 inç'lik Galaxy S7'nin Samsung'un bu akşamki etkinliğinde tanıtılmasına neredeyse kesin gözle bakılıyor.

Galaxy S7, görünüşte selefi Galaxy S6'ya çok benzeyecek. Yeni telefonun 12MP kamera, 2.800mAh pil ve microSD slotuyla gelmesi bekleniyor. Söylentilerin aksine, Galaxy S7'de yeni USB-C şarj portuna yer verilmeyebilir. Son sızan görüntülerde telefonun standart micro-USB portuna sahip olduğunu gördük.

2. LG'nin yeni amiral gemisi tanıtılacak

2. LG'nin yeni amiral gemisi tanıtılacak

MWC'nin ilk bombalarından biri LG'den gelecek. Firmanın bugün Türkiye saatiyle 15:00 sularında en yeni amiral gemisi G5'i tanıtması bekleniyor. Snapdragon 820 işlemci, 3GB RAM ve daha küçük bir pille gelmesi beklenen LG G5, biraz daha ince, biraz daha hızlı ve belki biraz daha şık olacak. Yani büyük değişikliklerden çok küçük geliştirmeler sunan bir G5'le karşılaşacağız. Bir özellik dışında.

LG G5'in en dikkat çeken yeniliği, son sızıntılara göre pili ve kamerayı sürükleyerek çıkarmanızı sağlayan "Magic Slot" olabilir.

Yeni akıllı cep aksesuarları

Yeni akıllı cep aksesuarları

3. Yeni aksesuar akını

En son telefonların içerisinde kullanılan mobil teknolojiler belirli bir noktaya ulaştığından, firmaların tüketiciyi telefon değiştirmeye ikna etmesi eskisinden daha güç. Bunun için yeni yöntemler arayan firmalar yeni, ilginç aksesuarların tüketicinin kalbini kazanacağından umutlu.

Bu yüzden telefon üreticileri, cihazlarının kutusuna 360 derecelik kameralar, sanal gerçeklik başlıkları ve ek güç sağlayacak piller eklemeyi planlıyorlar. Bu tür yenilikleri yeni nesil telefonlarda görmeyi bekleyebilirsiniz.

4. 4K ekran bir süre daha yok

4K ekranlı telefonları göreceğimiz günlere muhtemelen henüz ulaşamadık. Geçen seneki Sony Xperia Z5 Premium gibi 4K çözünürlüklü ekrana sahip telefonlar için sanırız bir yıl daha beklememiz gerekecek.

5. 5G internet hakkında daha fazla detay

5. 5G internet hakkında daha fazla detay

Beşinci nesil kablosuz internete olan ilgi giderek büyüyor. Mobil cihazların çok yüksek hızlarda internete bağlanmasını mümkün kılacak olan 5G, henüz geliştirilme aşamasını tamamlamadı. Ancak MWC'de 5G'yle ilgili birçok panelin ve konuşmanın yapılmasını bekliyoruz. 5G'yi 2016'da kullanmayacağımız neredeyse kesin, ancak yeni standardın yol haritasıyla ilgili en önemli ipuçlarını MWC'de alacağız.

Okuyucu Yorumları