Nokia akıllı telefon pazarına yeniden girecek

Nokia CEO'su, MWC'de yaptığı açıklama ile geri dönüşün çok net sinyallerini verdi!

Ve Nokia, geri dönüyor!

Vakt-i zamanında mobil cihaz endüstrisinin tozunu attıran Nokia, yeniden sahneye çıkma hazırlıkları yaptığını duyurdu. Barselona'da gerçekleştirilen MWC'deki basın etkinliğinde bazı açıklamalar yapan Nokia CEO'su Rajeev Suri, Nokia'nın yeniden sahaya çıkacağını şu sözlerle bildirdi: "Bir zaman çizelgesi yok, acelemiz de yok. 2016 içerisinde gerçekleşebilir, daha sonra da olabilir."

Bir zamanlar en çok satan mobil telefon üreticisi olan Nokia bu ünvanını 1998'den 2011'e; yani iPhone ve Android cihazlara artık tamamen yenik düşene kadar korumuştu. Piyasada daha fazla tutunamayan firma çareyi Microsoft'la işbirliği yapmakta ve yalnızca Windows Phone cihazlar üretmekte bulmuştu. Böylece kendi Symbian işletim sistemini de geride bırakan firma 2014'te 7 milyar doları aşkın bir fiyatla tamamen Microsoft bünyesine dahil edilmişti.

İki firma arasında yapılan sözleşmeler gereği Nokia'nın 2016'nın son çeyreğine dek akıllı telefon üretmekten men edilmişti. Rajeev Suri'nin MWC'deki bu demeci de firmanın yine gerçekten kendi ayakları üzerinde durarak oyuna geri dönmeyi istediğini gösteriyor.

Okuyucu Yorumları