Nokia'nın anavatanında durum kötüye gidiyor!

Nokia'nın Microsoft'a satılması ve Elop'un "altın paraşütü", Finlandiya'yı karıştırmaya başladı!

Nokia'da işler karışıyor!

Nokia'nın Ürünler ve Servisler bölümünün yakın zamanda Microsoft'a satılacak olması, Nokia CEO'su Stephen Elop'un görevinden istifa etmesi sonucunu doğurdu. Bu olaydan birkaç gün sonra ise satışın gerçekleşmesi ile beraber Elop'un 25.5 milyon dolar gibi bir ayrılma paketi alacağı açıklandı.

Bazı çevreler tarafından "golden parachute (altın paraşüt)" olarak adlandırılan bu büyük meblağ ise Nokia'nın anavatanı Finlandiya'da büyük bir negatif tepki yarattı. Elop'un ayrılma antlaşmasının, firmanın başkanı Risto Siilasmaa'nın söylediğinin aksine, daha önceleri görev alan Nokia CEO'larından çok farklı olduğunun ortaya çıkması ile beraber ise olaylar daha da kötüye gitti. Tepkiyi arttıran bir başka durum ise Elop'un, daha önce Office geliştirme bölümünü yönettiği, Microsoft'a dönecek olması oldu.

Finlandiya'da yer alan Helsingin Sanomat'ın adı verilmeyen kaynaklardan aldığı bilgi olduğunu söyleyerek yayınladığı raporda, Nokia'nın yönetim kurulunun Elop'tan ayrılma paketi olarak daha düşük bir meblağ almasını istediği söyleniyor. Bu isteğin amacı ise, Finlandiya'da hızla büyüyen Nokia nefretini engellemek. Yine raporda bildirildiğine göre, Elop bu isteği geri çevirmiş durumda. Elop cevabına sebep olarak ise eşi ile ayrılma durumunda olmasını gösteriyor.

Nokia - Microsoft anlaşmasındaki bu yeni sorun, Nokia'nın satışının anavatanı Finlandiya'yı ağır bir şekilde etkilediğini gösteriyor. Finlandiya halkı için Nokia'nın bir zamanlar cep telefonu satış ve teknoloji sektörünün lideri olması ulusal gurur kaynağı olarak görünüyordu ve bu bölümler artık Microsoft tarafından satın alınıyor. Ülke halkının çoğunluğu için bu işlem, Nokia'nın ve özellikle Elop'un kendilerine ihanet ettiği hissini yaratıyor.

Okuyucu Yorumları