Nvidia ve AMD kartları birlikte çalışacak!

AMD ve Nvidia ekran kartlarını aynı sistemde bir araya getirip güçlerini birleştirmeniz artık mümkün

AMD ve Nvidia aynı PC'de!

Elinizdeki ekran kartlarını PC'nizde bir araya getirip, oyunlarınızı hızlandırmak ister miydiniz? Stardock'un DirectX 12'nin yeteneklerinden faydalanan yeni yazılımı, yakında bu hayalinizi gerçeğe dönüştürebilir.

Stardock, masaüstü kişiselleştirme ve düzenleme yazılımlarıyla tanınıyor. Firmanın bu yeni projesi ise daha önce mümkün olmayanı, AMD ve Nvidia kartlarını tek bir makinede bir araya getirmeye izin verecek. Bugün birkaç GeForce kartını veya bir çift Radeon kartı makinenizde bir araya getirebiliyorsunuz; ancak rakip firmaların kartlarının güçlerini birleştiremiyorsunuz.

Bu yeni gelişmeyle birlikte sadece farklı markaların kartlarını değil, farklı türdeki kartları da bir araya getirmek mümkün olacak. Yani örneğin bir GTX 960'ınız varsa, aynı güçte bir kart kullanmanız gerekmeyecek. Böylece yepyeni olanakların kapısı açılabilecek.

Bu gelişmeden faydalanmak için DirectX 12'li bir cihaza, yani Windows 10 yüklü bir bilgisayara ihtiyacınız var. Bunun yanında DirectX 12'nin overclock ile arasının iyi olmadığı söyleniyor. Yine de Stardock sözünü tutabilirse söyledikleri, yapabileceklerimiz çoklu GPU'da yeni bir devrin kapısını açabilir.

Okuyucu Yorumları