Özel mesajlarımıza Apple da ulaşabiliyor mu?

Apple, çok fazla konuşulan bu can sıkıcı iddia hakkında bir kez daha açıklama yapmak zorunda kaldı!

Apple'dan zorunlu açıklama!

Apple daha önce yaptığı bir açıklamada iMessage uygulamasının şifrelenmiş mesajlar gönderip aldığını, bunların kimse tarafından okunamayacağını, hatta kendilerinin bile şifreli mesajları okuyamadığını açıklamıştı.

Ancak güvenlik firması Quarkslab, Apple'ın veya devlet kurumlarının istemesi halinde Apple'ın mesajları okuyabilmesinin çok kolay olduğunu iddia etmişti. Apple'ın uygulamanın tüm alt yapısına sahip olduğunu ve şifrelenmiş bir mesajın kilidini kolayca çözüp mesajda yazanları okumasının çocuk oyuncağı olduğunu anlatmıştı.

Bunun üzerine Apple, yeni bir açıklama yapmak durumunda kaldı. iMessage'ın bu tür bir yapısı olmadığını ve Apple'ın mesajları okumak gibi bir yeteneği, yetkisi veya niyeti olmadığını tekrarladı. Ancak elbette bu açıklama Quarkslab'ın iddialarının yanlış olduğunu ispatlayacak güçte değildi.

Geçtiğimiz yaz NSA'nın teknoloji şirketlerinin sunucularına sorunsuzca ulaşabildiğinin anlaşılması üzerine çıkan skandaldan sonra firmalar özel hayatın gizliliği konusundaki iddialara çok daha duyarlı hale geldiler. Apple'ın pek çok iddiaya cevap vermeyip sadece iMessage'daki özel mesajların okunabildiği iddiasına yanıt vermesi de bu hassasiyeti gözler önüne serdi.

Okuyucu Yorumları