Türkiye, YouTube'a en çok giriş yapan 25.ülke

Yasaklı YouTube'a Türkiye'den her gün 1,5 milyona yakın kullanıcının girdiği ortaya çıktı.

YouTube yasak ama...

YouTube'un yasakla ilgili 4 Haziran tarihli resmi açıklaması

5 Mayıs'tan sonra yaşanan ilginç olaylar

İnternette 20 milyonun üzerindeki web sayfasını tanıtan ve bunların ziyaret edilme trafiği hakkında bilgi veren Alexa.com'da, Türkiye, YouTube'a en çok giriş yapan ülkeler arasında, binde 8'lik oranla 25'inci sırada yer aldı.

Buna göre, her gün 200 milyona yakın internet kullanıcısının uğradığı YouTube'u, erişimi 5 Mayıs'tan beri yasak olmasına rağmen Türkiye'den de yaklaşık 1,5 milyon kişinin ziyaret ettiği ortaya çıktı.

Google'ın arama motoruna 'YouTube'a nasıl girilir?' ve 'YouTube'a girmenin yolları' anahtar kelimelerini giren DHA muhabiri, 243 bin sonuçla karşılaştı. Bunlara bakıldığında, Türk kullanıcıların, YouTube'a girmek için daha çok sanal gezintileri hızlandırmayı amaçlayan, ulaşılamayan web sayfalarını ekrana getiren 'proxy sunucusu' hizmeti veren sitelere başvurduğu görüldü.

Proxy hizmeti veren sitelerin arama bölümüne 'www.youtube.com' yazanların erişim yasağını kolayca deldiği, bunun için de en çok 'www.beatfiltering.com' sitesinin tercih edildiği anlaşıldı. Yasaklı sitelere girişle ilgili ayrıntılı bir rehbere buradan ulaşabilirsiniz.

YouTube'a; Atatürk'e, Türklere ve Türkiye'ye hakaret içeren görüntüler yayınladığı gerekçesiyle Mart 2007'den bu yana 5 kez erişim yasağı getirilmişti. Son olarak, Ankara 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nin 5 Mayıs tarihli kararı doğrultusunda siteye erişim yasağı getirilmişti. Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı da alınan karar doğrultusunda, siteye erişimi durdurmuştu.

DHA

Okuyucu Yorumları