VanMoof'dan çalınamayan akıllı bisiklet!

Bu akıllı bisiklet, "bisikletim çalınacak" korkusuna tamamen son vermek için geliyor!

Çalınamayan akıllı bisiklet!

Özellikle büyük şehirlerde, bisiklet ile yolculuk yapmak zor olabilir. Yollarda tekerleğinizi patlatmak için bekleyen sürüyle cisim, rahat yolculuk etmenizi engelleyen arabalar ve bisikletinizi çalmak için bekleyen hırsızlar bu zorlukların sadece bir kısmı. Özellikle bu son sorun, hırsızlar, pek çok insanın bisiklet sürmesini engellemekte ve bisiklet sürenlerin de ucuz bisikletleri tercih etmelerine sebep olmakta. Bu sayede de bir kapıdan çıkıldığında bisiklet yerine sadece bir zincirle karşılaşmanın acısının azalması amaçlanıyor.

Neyse ki Hollandalı popüler bisiklet firması Vanmoof, çalınamayan bir bisiklet üretmeyi başardığını düşünmekte. VanMoof, geçtiğimiz gece Brooklyn'deki mağazasında SmartBike (Akıllı Bisiklet) ürününü tanıttı. Bu bisiklet, kasasının içerisinde bir bilgisayar ve GPS saklamakta. Bilgisayar sayesinde ne kadar mesafeyi hangi hızla gittiğinizi öğrenebilirken, GPS sayesinde siz veya Vanmoof, eğer bisikletiniz ortadan kaybolursa nerede olduğunu belirleme şansına sahip oluyorsunuz.

VanMoof'dan çalınamayan akıllı bisiklet!

3 vitesli sürümü 1098 dolardan başlayan bu bisiklet, iki renk (gri ve siyah) ve iki farklı vites seçeneği (3 ve 8) ile sunulmakta ve herkes için uygun bir boyuta sahip.

Ayrıca bu bisiklet ile beraber bir de anahtarsız kilit sunulmakta ve bu kilit ile cep telefonunuz aracılığıyla etkileşime geçebiliyorsunuz. Ön ve arkasında lamba da bulunduran bisikleti şarj etmek gibi bir derdiniz bulunmamakta. Ön tekerlekte bulunan bir dinamo, sürüşünüz sırasında enerji depolayarak bisiklet üzerindeki tüm elektronik cihazlar için elektrik sağlamakta.

VanMoof'dan çalınamayan akıllı bisiklet!

Ancak bu bisikletin asıl parlayan yıldızı GPS olarak görülmekte. Vanmoof, GPS modülü sayesinde bisikletinizi Dünya'nın herhangi bir yerinde bulabileceğine o kadar emin ki, eğer ekipleri bisikleti bulmayı başaramazsa yeni bir bisiklet sunmakta. VanMoof'un iki kurucusundan biri olan Taco Carlier "riskin kullanıcıda değil, markada olması gerektiğini" söylemekte.

Tanıtımda yaptığı konuşma ile alkış toplayan Carlier, doğru bir fikir ile yola çıktığına emin. SmartBike'ın GPS'inin ve geri kalan özelliklerinin ne kadar iyi çalıştığı ise, önümüzdeki aylarda ortaya çıkacak. Bisiklet, şu anda ön siparişe açık ve Haziran ayının başlarında yeni sahiplerine ulaşması bekleniyor...

Okuyucu Yorumları