Windows 10'lu cep telefonları göründü!

Windows 10'lu cep telefonları, bakın ilk kez nerede ve nasıl ortaya çıktı...

Windows 10'lu cepler göründü!

Microsoft, Steve Ballmer'dan miras kalan Windows 8'i huzur içinde uyuyacağı tarihe gömmek ve yeni Windows ile yoluna devam etmek için hazırlanıyor. Şirket, muhtemelen yine Steve Ballmer tarafından çalışmaları başlatılmış ve mesafe de kat edilmiş olan Windows 9'u daha doğmadan gömüp sil baştan Windows 10'a o kadar hızlı girişti ki, Windows 10 üzerinde çalışmaların başladığı duyurusundan sadece birkaç ay sonra artık mobil cihazlar için Windows 10'u da internette görmemiz mümkün oldu.

Bir web sitesi, ziyaretçilerden bazılarının Windows Phone 10 işletim sistemi ile giriş yaptığını duyurunca büyük heyecan yarattı. Sitelerin log'larından görülebilen bu verilere göre, Microsoft Windows 10 yüklü mobil cihazlarla testlere başlandı. Ancak bu testler, Windows 10 gibi halka açık olmadığına göre, Windows Phone 10'u henüz sadece Microsoft çalışanları kullanıyor olmalılar.

Microsoft hakkındaki sızıntılarla tanınan Nazwil'in Twitter hesabında yayınladığı bilgilere göre, log'larda görülen 8.15.xxxx.0 yapıları, mobil Windows 10'a ait. Test edilen son yapının ise 8.15.12434 olduğu iddia ediliyor.

Microsoft, şu anda Windows 8 ile çalışan tüm Lumia cihazlarının, gelecekte Windows 10'a güncelleneceğini duyurmuştu. Microsoft, Windows 10 ile birlikte, bugüne kadar alıştığımız masaüstü ve mobil işletim sistemi ayırımını ortadan kaldıracak. Ancak elbette internetteki sunucular, ziyaretçilerin masaüstü bir cihazdan mı yoksa mobil bir cihazdan mı siteye giriş yaptığını fark edebiliyor ve bu da Windows 10'un şu anda mobil cihazlar üzerinde test edilmeye başlandığını ispatlıyor.

Küçük bir de not: CHIP Online'a Windows 10'lu bir telefondan giriş yapan ziyaretçiye henüz rastlamadık...

Okuyucu Yorumları