Xbox One, bu kez PlayStation 4'ü üzdü!

Yeni nesil konsolların savaşında hep PS4'ü geriden takip eden Xbox One, Xbox One S'in de desteğiyle bu durumu tersine çevirmeye başladı!

Xbox One, bu kez PS4'ü üzdü!

Ağustos ayında Xbox One, Microsoft'un en son konsolu Xbox One S'in desteği ile PlayStation 4'ten daha fazla satmayı başardı. Xbox One S, HDR, 4K oyun, yayını yapma ve Blu-ray desteği sunuyor; ilk modelinden yüzde 40 oranında daha küçük boyutlara sahip.

Bu durum Xbox One'ın PS4'ten daha fazla sattığı ikinci ayı göstermekte. Microsoft, yaptığı duyuruda satış sayılarını belirtmemiş olsa da, Sony'ye laf atma fırsatını kaçırmadı ve konsolunun Blu-ray oynatıcıya sahip olduğunu Twitter'da bir kez daha hatırlattı. PlayStation 4 Pro, Sony'nin 4K konsol sürümü olarak gözükmekte ancak geçtiğimiz gün öğrendiğimiz üzere, bu konsolda Ultra HD Blu-ray oynatıcı bulunmamakta. Açıkçası bu durum, PS3 ile konsol dünyasına Blu-ray oynatıcıları getiren Sony için biraz garip.

Xbox One S'in 1TB ve 500GB sürümleri Ağustos'un sonlarında satışa sunuldu. Ayrıca ufukta bir de Microsoft'un 2017 sonlarında sunmayı planladığı VR'a hazır 4K devi Project Scorpio bulunmakta.

Okuyucu Yorumları