YouTube'un büyük ekran uygulaması güncelleniyor

YouTube'un büyük ekran uygulaması güncelleniyor, ancak biz biraz daha beklemek zorundayız...

YouTube'dan "büyük" güncelleme!

YouTube hayata gözlerini masaüstünde açmış olabilir, ancak popüler video sitesi için mobil ve oturma odası, en önemli platformlar arasında. Oturma odası alanındaki yeniliklerini ortaya çıkaran YouTube, oyun konsolları, Roku gibi cihazlar, akıllı TV'ler ve Chromecast için küçük, ancak önemli geliştirmeler yaptı.

Değişiklikler geçerli olduğunda YouTube'u bu cihazlarda açtığınızda, arayüzün üst tarafında çeşitli içerik sekmelerine rastlayacaksınız. Bu sayede haber, spor, müzik, komedi, eğlence gibi konular arasında çok daha kolay dolaşabileceksiniz. Kategoriler şimdiye kadar sol taraftaki menü çubuğunun altında gizliydi. Bu arada kategorilerde de bazı değişiklikler yapıldı; eklenen ve çıkarılan kategorilerin ardından şu an toplam 14 kategoriye ulaşabiliyorsunuz.

Üst seviye kategorilerin altında ise birkaç alt kategori ve her bölümde popüler videoları listeleyen bir "top stories" alanı bulunuyor. YouTube, algoritmasını bu alanda sadece yeni videoları değil, trend olan konuyla ilgili eski videoları da gösterecek biçimde geliştirdiğini söylüyor.

YouTube'un büyük ekran uygulaması güncelleniyor

Yeni "live streams" bölümü ise şu anki canlı yayınları listeliyor. Canlı yayınları üst seviye kategorilere has olarak görebiliyorsunuz.

Güncelleme, Apple TV hariç YouTube'u büyük ekranda gösterebilen her cihaz için öncelikle ABD'de yayınlanmaya başlandı. Apple TV'nin dışarıda kalmasının nedeni ise cihazın kendi YouTube uygulamasına sahip olması ve Google'ın bu uygulamayı ayrı olarak geliştirmesi. Google, Apple TV uygulamasının bu işlevleri zaten sunduğunu ve hiçbir şey kaçırmadığını söylüyor. Güncellemelerin ABD dışına da çıkacağına inanılıyor, ancak bunun ne zaman olacağı henüz belli değil.

Okuyucu Yorumları