24 inçlik oyuncu monitörü testte!

AOC G2460VQ6, 24 inç boyutunda iyi bir monitör arayan oyunculara hitap ediyor.

CHIP Online Notu 86
  • Tepki süresi
  • Görüntü performansı
  • FreeSync desteği
  • Anti Blue Light teknolojisi
  • Hoparlör var
  • USB yok
  • Arabirim Türkçe değil

Oyuncuların monitör arayışında baktıkları en önemli kriterler arasında kuşkusuz tepki süresi başı çekiyor. Elbette Full HD çözünürlükte olması ve panelin özellikleri de bir hayli etkili. Fakat hızlı tepki süresi, oyunlardaki aksiyon anları için çok önemli. Elbette son zamanlarda G-Sync'li oyun monitörleri de revaçta. Fakat yüksek fiyat etiketleri nedeniyle bu monitörler henüz herkese uygun değil.

Bugün inceleme masamızda yer alan AOC'nin G2460VQ6 modeli, G-Sync'li değil, bunun yerine AMD'nin benzer teknolojisine sahip FreeSync teknolojisini barındırıyor. Bunun yanında düşük tepki süresiyle de dikkat çeken monitör, şimdi bakalım detaylarında bizlere neler sunuyor.

Sade tasarım

Sade tasarım

AOC G2460VQ6, tipik bir oyuncu monitörü. Yansımalardan kaçınan mat paneliyle 24 inç boyutunda bir görüntü alanı sunan monitör, fiziksel olarak çok özelleştirmelere uğramamış bir model. Yalnızca ekranın altında ince bir çizgi halinde ayrılan kırmızı renkli bölüm, onu biraz farklı kılıyor. Bu anlamda özelleştirmelerden kaçınılmış, ağırlıkla sade işlenmiş tasarımlardan hoşlananların ilgisini çekecektir.

Ekranı öne ve arkaya doğru eğebiliyorsunuz. Öne doğru 5 derece, arkaya doğru ise 20 derece eğilebilen ekran, böylece ekran karşısında oturma biçiminize göre ekranı rahatlıkla ayarlama olanağı tanıyor. Esnek ekran özelliğinin kullanışlı olmadığını sanmayın, zira uzun oyun seanslarında koltuğunuzda aşağı doğru kayabiliyorsunuz. Ekranı aşağı doğru eğerek, uygun açıyı yakalayabilirsiniz; ne demek istediğimizi zaten oyunseverler anlayacaktır.

Monitörün sağ kenarında menü butonlarını görüyoruz. Burada dokunmatik butonlar yerine fiziksel butonların kullanılmış olması da sevindirici. Zira dokunmatik tuşların tepki süresi can sıkıcı olabiliyor. Fiziksel tuşlarda böyle bir sorun yok. Ancak arabirimde Türkçe dil desteği mevcut değil. Menü ayarlarını İngilizce ile halletmek durumundasınız.

Monitörün bağlantılarına bakacak olursak, D-Sub, DVI, HDMI ve DisplayPort gibi gerekli olabilecek bağlantılar yer alıyor. Yalnız monitörde USB portu arayanların, aradıklarını bu modelde bulamayacaklarını da belirtelim.

FreeSync'li model

FreeSync'li model

AOC G2460VQ6, söylediğimiz gibi düşük tepki süresiyle akıcı oyun deneyimi yakalayabileceğini bir monitör. Biz test sistemimizde değerlendirdiğimiz oyun performansıyla fazlasıyla memnun kaldık. 1 ms'lik tepki süresinin yanında kontrast oranıyla ve renk skalasıyla gayet başarılı görüntü sağlayan monitör, Full HD çözünürlükte çalışıyor. 1920x1080 pikselde 75Hz tazeleme hızıyla görüntü aktaran monitör, 250 kandela parlaklık seviyesinde.

G2460VQ6'nin bir diğer artısı da FreeSync teknolojisine sahip olması. Böylece bilgisayarlarında FreeSync'li AMD ekran kartı bulunduran oyunseverler, bu monitörle daha mutlu olabilirler. Ekran kartı ayarlarından AMD FreeSync modunu aktif hale getirerek görüntüde oluşabilecek dalgalanmaların önüne geçebilen monitör, bu özelliğiyle de bizden puan alıyor.

Son olarak monitörün Anti Blue Light teknolojisini de içerdiğini belirtmemiz gerek. Son zamanlarda gerek monitörlerde gerek dizüstü bilgisayar ekranlarında öne çıkan Anti Blue teknolojisi, ekranın yaydığı mavi ışığı önleyerek göz yorgunluğunu azaltmayı amaçlıyor. Bu teknolojinin de monitörde yer alması sevindirici.

Özetle

Oyuncular için önemli kriterlerin çoğuna yer veren AOC G2460VQ6 başarılı bir monitör. 24 inç boyutuyla bizce ideal bir görüntü sağlayan monitör, düşük tepki süresi ve başarılı görüntü performansıyla kendine alıcı bulmakta zorlanmayacaktır.

Kimler Almalı

İyi bir oyun monitörü arayanlar AOC G2460VQ6 modelini incelemek isteyebilirler. Tepki süresi, performansı, FreeSync ve Anti Blue desteğiyle gayet kullanışlı bir model.

Alternatifleri

AOC G2460VQ6'ya alternatif olarak BenQ RL2455HM modeli de incelenebilir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli AOC G2460VQ6
Ürün Markası AOC
CHIP Online Notu
86
Okuyucu Yorumları