Yaratıcı bir dijital video kamera

Yaratıcı bir dijital video kamera olan LEGRIA mini, test merkezimizde kayıttaydı!

CHIP Online Notu 80
  • Çekim performansı
  • Bağlantı seçenekleri
  • Ekran hassasiyeti
  • Pratik kullanım
  • Beraberinde microSD kart da getirse iyi olurmuş

Konu objektif olunca akla gelen ilk firmalardan olan Canon, harika bir ürüne daha imza atmış. LEGRIA mini ismi verilen bu cihaz, döndürülebilir ekranı sayesinde kendi video kayıtlarınızı yapabilmeniz için müthiş kolaylık sağlıyor. Cihazın sağladığı tek avantajı tek başınıza yapacağınız çekimlerde gizli değil elbette. Grup çekimlerinde de gayet başarılı olan LEGRIA mini, ultra geniş açılı lensi sayesinde etkili çekim alanı ve yüksek çekim kalitesi sunuyor. LEGRIA mini ile kendi videolarınızı hazırlayabilir ve belirleyeceğiniz video çekim konseptlerinde mutlaka LEGRIA mini'ye yer bulabilirsiniz.

Esnek ekran, esnek kullanım

LEGRIA mini'nin etrafına bakacak olursak üst kısmında ekranını görüyoruz. Rahat çekim imkanı sağlaması için dönebilen bir yapıya sahip olan ekranın hemen çevresinde çeşitli fiziksel bağlantılar konumlanmış. Arka tarafında bataryasını bulunduran cihaz, sol yanında HDMI ve güç bağlantılarına yer veriyor. Hemen yan tarafında bir "Play" butonu bulunduran LEGRIA mini, böylece çektiğiniz video ve fotoğrafları anında görüntüleme imkanı sunuyor. Yine aynı kenarda On/Off butonunu da görebiliyoruz. Karşı tarafta ise bizleri microSD kart bağlantısı karşılıyor. Hemen yanında ise USB bağlantısını görebiliyoruz. Cihazın altında ise farklı çekim açıları için uygun, ayarlanabilir bir stant da bulunuyor.

Üzerinde 2.7 inç büyüklüğünde dönebilen bir ekran bulunduran LEGRIA mini, 1/2,3 tipi arka aydınlatmalı yüksek hassasiyetli CMOS sensörün sahibi. Ayrıca ultra geniş açılı lensi ile birlikte tüm anları yakalamanızı sağlayan LEGRIA mini'nin ekranı LCD panel, aynı zamanda dokunmatik özelliği içeriyor. Ekranın dokunma kabiliyetini akıllı telefonlardaki gibi beklemeyin elbette. Ancak rahat bir kullanım sunduğu ortada. Türkçe menüye sahip olmasıyla da büyük kullanım kolaylığı yaratan cihaz, menüler arasında rahatlıkla dolaşabilmenize olanak tanıyor. Özel kayıt modları, çekim modu, otomatik zamanlayıcı, sesli sahne şeklinde sıralanmış kullanışlı menü içeriğiyle yapacağınız kayıtlarda etkili rol oynayan cihaz, DIGIC DV4 görüntü işlemcisiyle de büyük performans gösteriyor.

Başarılı çekim kalitesi

1920x1080 piksel, yani Full HD video kaydı yapabilmenize olanak tanıyan LEGRIA mini, 12.8 toplam piksel değerinin sahibi. Yalnız video değil, yan tarafında bulunan deklanşöre bastığınızda fotoğraflar da çekebilen LEGRIA mini, fotoğraflarda JPEG, videolarda ise MP4 formatını kullanıyor. 4000x3000 piksel çözünürlüğünde fotoğraflar çekebilen LEGRIA mini, video çekimlerinde yüksek kaliteli mikrofonu ile sesleri kaçırmanıza da izin vermiyor.

Yavaş ve hızlı çekim özelliği gösteren LEGRIA mini, zaman aralıklı çekim ile yapacağınız video kayıtlarını özelleştirebilmenizi sağlıyor. Böylece kayda hızlandırılmış efekt katan LEGRIA mini, daha pek çok kullanışlı modun da sahibi. Bunun yanı sıra özellikle kablosuz bağlantı özellikleriyle de dikkat çeken LEGRIA mini, dahili Wi-Fi sahibi. Böylece çektiğiniz görüntüleri Wi-Fi üzerinden paylaşabilmenize olanak tanıyan cihaz, ayrıca canlı yayınlama özelliği de sunuyor. Akıllı telefon ve tabletlerle uyum içinde çalışan LEGRIA mini, Remote Browser özelliğinin yanında DLNA desteği ile fotoğraf ve videolarınızı anında televizyon ekranlarına kablosuz olarak aktarabilmenize de olanak tanıyor.

Özetle

Canon'un dijital video kameraları arasında yer alan LEGRIA mini, yaratıcılığınızı konuşturabilmenizi sağlamasıyla serbestlik imkanı tanıyor. Geniş görüş açısı sayesinde farklı konseptlerde videolar çekebilmenize olanak tanıyan kamera, çekim kalitesiyle de başarılı. Ayrıca cihazı bağlantı özellikleriyle de beğendik.

Kimler Almalı

Canon LEGRIA mini'nin özellikle video konusunda yaratıcı fikirlere sahip olan kullanıcılar tarafından keyifle kullanılacağını düşünüyoruz. Eğer bu yönde bir arayışınız varsa LEGRIA mini'yi yakından incelemeniz yerinde olacaktır.

Alternatifleri

Her ne kadar LEGRIA mini masa üzeri kullanımlar için uygun olsa da, ultra geniş açısı ile aksiyon kameralarına yakın bir kullanım sağlıyor. Eğer daha çok aksiyon durumları için bir kamera arıyorsanız aksiyon kameralarına da göz atabilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Canon LEGRIA mini
Ürün Markası Canon
CHIP Online Notu
80
Sensör 1/2,3 tipi arka aydınlatmalı CMOS
Toplam Piksel 12.8 MP
Optik Zoom Yok
Diyafram f/2,8
Ekran 2.7 inç dokunmatik
Wi-Fi Var
MicroSD Kart Var
HDMI Var
USB Var
Boyutlar 76 x 22 x 96 mm
Ağırlık 160 gr.
Okuyucu Yorumları