DataTraveler SE9 G2'yi cebimizde taşıdık!

Verileri cepte taşımak için sunulan DataTraveler SE9 G2 nasıl bir performans sunuyor?

CHIP Online Notu 89
  • Metalik tasarım
  • Şık görünüyor
  • İyi performans
  • Beş yıllık garanti süresi
  • Isınıyor

Her ne kadar artık hayatımızda çeşitli sanal depolama çözümleri olsa da, fiziksel noktada halen verilerimizi yanımızda taşımak istediğimiz basit çözümlere ihtiyaç duyuyoruz. Bunun için eminim halen pek çok kişinin cebinde minik bir USB bellek bulunuyordur. Bugün inceleyeceğimiz Kingston'ın DataTraveler ailesinin minik üyesi SE9 G2 modeli de bu cihazlardan biri olma yolunda dikkat çekiyor. Şimdi bakalım DataTraveler SE9 G2 bizlere ne gibi özellikler sunuyor?

Tasarım

DataTraveler SE9 G2'yi öncelikle tasarım olarak ele alalım, ardından da performans notlarına geçelim. Metalik bir yüzeye sahip olan DataTraveler SE9 G2, oldukça şık bir görünüme sahip. Öte yandan oldukça küçük olan cihaz, USB portu üzerinde kendini gösterecek kadar da boyutlu.

Bir ucunda USB noktasını bulunduran DataTraveler SE9 G2, diğer noktada ise anahtarlığınıza takabilmeniz için minik bir halka bulunduruyor. Öte yandan DataTraveler SE9 G2, kapaksız bir tasarıma sahip. Bu nedenle, kapağın kırılması, kaybolması gibi derdiniz yok. Bellek, kutusundan çıktığı gibi, neyse o. Çeşitli özelleştirme seçeneklerinden kaçınılmış, zaten gerek de yok.

Performans

DataTraveler SE9 G2, USB 3.0 desteği getiren bir model. Böylece USB 2.0'a göre daha performanslı olan USB bellek, incelediğimiz modeliyle bizlere 32 GB'lık bir kapasite sağlıyor. Ancak dileyen kullanıcılar ürünün ayrıca 8, 16, 64 ve 128 GB'lık modellerini de raflarda görebilirler.

Şimdi DataTraveler SE9 G2 ile aldığımız performans sonuçlarına gelelim. Kingston'ın iddiası DataTraveler SE9 G2'nin saniyede 100 MB okuma ve 15 MB yazma performansı gösterdiği yönünde. Bizim CrystalDiskMark'la yaptığımız teste göre farklı bir sonuç alan DataTraveler SE9 G2, saniyede 108.4 MB okuma ve yine saniyede 19.05 MB yazma performansı gösterdi. Bu da cihazın başarılı bir sonuçla testi tamamladığını bizlere gösteriyor. Ancak şunu da söylemek lazım: Cihazın tasarımı metalik malzemeden oluştuğu için kullanım anında yüzey ısınıyor.

Özetle

Sonuç olarak DataTraveler SE9 G2, hem tasarım hem performans noktasında rahatlıkla tercih edilebilecek kapasite bir USB bellek olarak öne çıkıyor. Elbette yazma noktasında daha performans cihazları da gördük bu kategoride, fakat DataTraveler SE9 G2 beklenen çizgiyi aşıyor. Son olarak Kingston'ın bu ürününde de beş yıllık bir garanti süresini kullanıcılara sunduğunu da söyleyelim.

Kimler Almalı

DataTraveler SE9 G2, hem tasarım hem performans noktasında iyi bir USB bellek sahibi olmak isteyenler tarafından rahatlıkla tercih edilebilir.

Alternatifleri

DataTraveler SE9 G2'ye alternatif olarak daha yüksek kapasiteli ve performanslı bir cihaz arayanlar Team Xtreem X131'i de inceleyebilirler.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Kingston DataTraveler SE9 G2
Ürün Markası Kingston
CHIP Online Notu
89
Arayüz USB 3.0
Kapasite 32 GB
Okuma Hızı 108 MB/s
Yazma Hızı 19 MB/s
LED Gösterge Yok
Boyutlar 45 x 12 x 4.6 mm
Okuyucu Yorumları