Sony'nin yeni sualtı MP3 çaları elimizde

Sony'nin yeni sualtı MP3 çaları elimizde. Peki, nefesini ne kadar tutabiliyor? İnceliyoruz...

CHIP Online Notu 90
  • Sporculara uygun ergonomik tasarım
  • Ses kalitesi
  • 2 metreye kadar suya dayanıklı
  • Yeterli pil ömrü
  • Deniz suyunda kullanılabiliyor
  • Tasarımı herkese göre değil

Yaz geldi geçiyor, ancak eğer halen tatile çıkmadıysanız sizin için iyi haber. Zira müzikle aranız çok iyiyse, bu kulaklık yanınızda olmadan çıksaydınız pişman olabilirdiniz. Şaka bir yana bugün eğlenceli bir ürün inceleyeceğiz. Sony'nin sualtı MP3 çalarları meşhur biliyorsunuz. Daha önce de benzer ürün incelemelerimiz olmuştu. Bu defa da hem müzik keyfini sualtına götürmek isteyen hem de sporseverlerin ilgisini çeken NW-WS413 modeli elimizde.

Daha önce Walkman ailesinin üyesi olan W273S modelini incelemiştik. Elimizdeki model de onun bir takipçisi, ancak özellikleri bir adım ileriye taşıyan bir model. Hepsinden bahsedeceğiz, ama önce kulaklığın tasarımından başlayalım.

Tasarımıyla özel

Tasarımıyla özel

Sony'nin Walkman ailesinin yeni modeli WS413, yalnızca müzikseverlere değil, aynı zamanda sporseverelere de hitap ediyor. Tasarımı itibariyle sporla uğraşanlar için özelleştirilen WS413, giyilebilir tasarıma sahip. Tasarımıyla boynunuzun çevresine sarılan kulaklık, kulak üzerine sabitleniyor. Kontrol birimlerini kulak üniteleri üzerine toplayan kulaklık, burada ses kontrol, şarkı ileri ve geri, mod ve play / pause tuşları bulunduruyor.

Kulaklık, tasarımı itibariyle herkese uygun değil. O nedenle satın almadan önce deneyerek onunla rahat edip edemeyeceğinizden emin olmanızı öneriyoruz. Ancak sporcular benzer kulaklık tasarımlarına alışkın olduklarından, seveceklerdir.

WS413, spor yaparken kullanılabileceği gibi, asıl işi müziği sualtı dünyasına götürmek. Bu nedenle uzun saatlerini yüzme havuzunda geçiren sporculara özel olarak hitap eden kulaklık, ayrıca tatilinde melodilerle yüzmek isteyenleri de kendine çekecektir.

Havuz ve deniz keyfi

Havuz ve deniz keyfi

Daha önce incelediğimiz Sony W273S modeli de her ne kadar elimizdeki cihaz gibi suya dayanıklı yapıda olsa da, tuzlu suya karşı dirençsiz yapıdaydı. Sony, bu modelde havuzun yanında deniz suyunu da serbest bırakıyor. Evet, bu kulaklığı havuzda kullanabileceğiniz gibi denizde de kullanabiliyorsunuz.

2 metreye kadar suya dayanıklı yapıda olan WS413, bunun için kutu içeriğinde özel silikon başlıkları bulunduruyor. Suya girmeden önce başlıkları değiştirerek bu özel başlıkları takmanız gerekiyor. Bu sayede sualtında müzik keyfini yaşayabiliyorsunuz.

Tuzlu sudan çıktıktan sonra da uygulamanız gereken bir prosedür mevcut. Kulaklığı bir süre tatlı su altında yıkamanız ve cihazı tuzdan arındırmanız gerekiyor. Bununla ilgili tüm bilgiler zaten kulaklığın kullanma kılavuzunda yer alıyor.

Başarılı ses kalitesi

Başarılı ses kalitesi

Kulaklık dediğimize bakmayın, WS413, bir MP3 çalar. 4 GB kapasiteye sahip olan cihaz, böylece içine şarkılarınızı depolayabilmenizi sağlıyor. Cihazın ayrıca 8 GB'lık farklı bir modeli de mevcut, onun da bilgisini verelim.

WS413, ses kalitesiyle de oldukça başarılı. Ancak ses konusunda başarı yakalamak istiyorsanız mutlaka kulağınıza tam uygun olan silikon başlıkları takın, aksi halde gerek spor yaparken gerek sualtında istediğiniz performansı alamayacaksınız.

Önceki modelde 8 saate kadar pil ömrü sunan Sony, bu modelde totalde 12 saate kadar pil ömrü sağlıyor. 3 dakika içinde hızlı şarj özelliği de bulunan cihaz, bu süre sonunda 1 saate yakın pil ömrü sunuyor. Kulaklığın tam kapasite şarj olması ise 1.5 saati buluyor.

Kulaklığı şarj etmek içinse özel bir aparat kullanılıyor. Kutu içeriğinden çıkan şarj istasyonunu, USB ile bilgisayarınıza veya bir adaptöre bağlıyor ve bu yolla cihazı şarj edebiliyorsunuz.

Özetle

Sonuç olarak Sony, sualtı için MP3 çalar dendiğinde akla gelen ilk marka olma özelliğini rahatlıkla sürdürüyor diyebiliriz. Zira daha önceki modellerinde de olduğu gibi bu modelde de başarılı bir performans sunuyor bizlere. Özellikle deniz suyunda da kullanılabilmesi, WS413'ün ciddi artılarından. O nedenle ister tatile çıkarken her noktada kullanabileceğiniz bir MP3 çalar arayın, ister spor yaparken kullanabileceğiniz iyi bir model, Sony WS413 beğeneceğiniz bir model olacak. Ancak elbette tasarımıyla herkese uygun olmadığını yinelemekte fayda var. O nedenle satın almadan önce denemenizi tavsiye ediyoruz.

Kimler Almalı

Spor salonlarında ve havuzda uzun zaman geçiriyor ve müzik keyfini tatilde, denize de götürmek istiyorsanız Sony WS413 sizin için üretildi.

Alternatifleri

Sony WS413'e alternatif pek yok, ancak daha uygun fiyatlı bir model arıyorsanız Trilogic MP34GW modeline de göz atabilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Sony NW-WS413
Ürün Markası Sony
CHIP Online Notu
90
Kapasite 4 GB
Bağlantılar USB 2.0
Şarj Süresi Yaklaşık 1.5 saat
Hızlı Şarj 3 dakika
Pil Ömrü 12 saat
Su Geçirmez 2 metreye kadar
Ağırlık 32 gr.
Okuyucu Yorumları