Sony Xperia L ile "Arc" tasarımı dönüyor.

Yeni Xperia L, yüksek kalitedeki kamerası, performansı ve tasarımıyla dikkatinizi çekecek.

CHIP Online Notu 88
  • Çekici tasarım
  • Ekran canlılığı
  • Performans
  • Ekran çözünürlüğü

Üst seviye akıllı telefonlarıyla kullanıcılara başarılı örnekler sunan Sony, Xperia ailesi içinde yer verdiği yeni modeli Xperia L ile orta seviyeli kullanıcılara hitap ediyor. Sahip olduğu şık tasarımı, Xperia'ya özel hazırlanmış Android arayüzü ve kendi kategorisi için yeterli performansıyla orta segment kullanıcıların beklentilerini karşılayacağını düşündüğümüz telefon, sahip olduğu kamerasıyla ise iddialı.

Sevilen Arc Tasarımı

En sevilen tasarımlardan olan Arc tasarımına Xperia L'de yeniden hayat veren Sony, böylece kullanıcıların beğenecekleri bir görünüme imza atmış. Keskin hatlarıyla dikkat çeken Xperia L, gövdesinin arka yüzünde yumuşak plastik malzemeye, ön tarafında ise parlak yekpare bir ekrana yer veriyor. 4.3 inç büyüklüğünde bir ekranın sahibi olan Xperia L, böylece ne büyük ne küçük bir ekrana sahip. İdeal boyutlarıyla orta segment kullanıcılara uygun olan telefon, bu kategoride yer alan telefonlardan aşina olduğumuz değerde bir çözünürlük oranının sahibi. 480x854 piksel çözünürlük sunan ekran, bu değeriyle yeterli seviyede. Ancak bu noktada piyasada biraz daha fiyat farkıyla daha iyi çözünürlük sunan modellerin olduğunu da söylememiz gerek. Artık kullanıcılar bu kategoride de daha yüksek çözünürlük görmek istiyorlar.

8.0 MP kamera

Siyah ve beyaz renk seçenekleriyle satışa sunulan Xperia L, ekranının altında LED bir ışık bulunduruyor. Ailenin diğer modellerinden de yakından tanıdığımız bu LED ışık, müzik dinlerken, video izlerken veya uygulamalar arasında dolaşırken farklı renklere bürünüyor. Tasarıma renk katan bu özelliğiyle kullanıcıların ilgisini çekebilecek olan Xperia L, ön kamerasının yanında arka kamerasıyla da ilgi görecek yapıda. 8.0 MP değerinde bir arka kameraya sahip olan Xperia L, otofokuslu ve LED flaşlı kamerasıyla gayet iyi seviyede fotoğraflar çekebiliyor. HDR özelliğine sahip olan kamera, böylece tüm ışık koşullarında doğal renkleri yakalayabilmenize olanak tanıyor. Güç butonunun hemen altında yer alan deklanşör tuşuna bastığınız anda çekime hazır olabilen telefon, HD çözünürlükte videolar yakalamanıza olanak tanıyor.

Çift çekirdek performansı

Android 4.1 Jelly Bean işletim sisteminin sahibi olan Xperia L, kendi kategorisi için gayet yeterli performans sunabilecek teknik bileşenlerden oluşuyor. Çift çekirdekli Qualcomm MSM8230 Snapdragon işlemciyi kalbinde taşıyan telefon, işlemcisiyle 1.0 GHz hız sunuyor. 1 GB bellek değerine sahip olan Xperia L, 8 GB depolama biriminin de sahibi. Elbette bu depolama alanı size dar gelirse, microSD kart ile bu alanı 32 GB daha arttırabilmeniz mümkün. Neredeyse 9 saate kadar telefon görüşmelerine uygun pil ömrü de sunan telefon, 500 saate yakın bekleme süresiyle de ideal. Son olarak Xperia L'nin bağlantılarına değinecek olursak, telefonun bu konuda kategorisindeki pek çok rakibinden önde olduğunu söyleyebiliriz. Standart bağlantıların yanı sıra yenilikçi teknolojileri de destekleyen telefon, NFC ve DLNA gibi özellikleri sayesinde resim ve videoları tablet ve televizyonunuza aktarabilmenize olanak tanıyor. Xperia L'nin incelediğimiz tarihteki fiyatının 849 TL olduğunu da söyleyelim.

Özetle

Arc tasarımına Xperia L'de hayat veren Sony, böylece kullanıcıların beğenecekleri türde bir tasarıma imza atmış. Çekici tasarımı ve ideal boyutlarıyla orta segmentte iyi bir konuma sahip olan telefonu, işlem ve kamera performansıyla da beğendik.

Kimler Almalı

Orta segmentte yer alan Xperia L, böylece ilk akıllı telefonundan bir üst modele terfi etmek isteyen kullanıcılara ve orta büyüklükte ekranın yanı sıra performansıyla da sıkıntı duymayacakları bir telefon arayanlara hitap ediyor.

Alternatifleri

Eğer beklentileriniz Xperia L'nin sunduğundan biraz daha üstteyse o halde size yine Xperia ailesinden Xperia SP'yi önerebiliriz.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Sony Xperia L
Ürün Markası Sony
CHIP Online Notu
88
İşletim SistemiAndroid 4.1
İşlemciQualcomm MSM8230 Snapdragon
Çekirdek (CPU)2
Ekran TeknolojisiTFT
Ekran Boyutu4.3 inç
Ekran Çözünürlüğü480 x 854 px
Grafik İşlemciAdreno 305
Bellek (RAM)1 GB
Dahili Depolama8 GB
Arttırılabilir Depolama32 GB
Ön Kamera0.3 MP
Arka Kamera8.0 MP
Çift HatYok
Wi-FiVar
NFCVar
GPSVar
LTE (4G)Yok
HDMI (MHL)Yok
BluetoothVar
FM RadyoVar
Bekleme Süresi498:00 saat
Konuşma Süresi008:30 saat
Boyutlar65 x 128.7 x 9.7 mm
Ağırlık137 gr.
Okuyucu Yorumları