Ultra HD TV isteyenler için yeterli mi?

Toshiba'nın L9 serisindeki bu model, Ultra HD'ye terfi etmek isteyenler için yeteri kadar iyi mi?

Toshiba 58L9363DG İnceleme
CHIP Online Notu 81
  • Görüntü performansı
  • 3D özelliği
  • Akıllı uygulamaları
  • 2D'den 3D'ye dönüşüm
  • Uzaktan kumanda
  • Arabirimin sıkıntıları var

Toshiba'nın geçtiğimiz günlerde tanıttığı L9 serisinin en küçük üyesini yakından inceleme fırsatı bulduk. L9 serisinde üç farklı boyda modelle karşımıza çıkan Toshiba, bu üç modelde de Ultra HD çözünürlük sunuyor. Elbette her model de birbirinden güçlü yeni teknolojilerin sahibi.

Toshiba CEVO 4K çoklu işlemci ile desteklenen yeni L9 serisi, üç farklı boyuta sahip. Bunlardan bizim incelediğimiz 58 inç boyutundaki 58L9363DG modeli. Diğer iki model ise 84 inç ve 65 inç gibi devasa boyutlarla geniş salonlara hitap ediyor.

Televizyonlarda Full HD'yi geride bırakmaya başladığımız yeni dönemde Ultra HD modellerle tekno marketlerde yer alan televizyonlar arasında bulunan 58L9363, yalnızca UHD görüntü desteği sunmuyor, aynı zamanda CEVO 4K multi işlemcisi ile akıllı yükseltme özelliğine sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Yeni işlemcisi ile HD görüntüleri de otomatik olarak UHD görüntü kalitesine yaklaştıran televizyon, tasarımı ve akıllı fonksiyonlarıyla da dikkat çekici.

Şimdi Toshiba'nın L9 serisi altında yer verdiği 58 inçlik modeline daha yakından bakalım.

Ultra HD destekli

Toshiba'nın L9 serisi altında sunduğu 58L9363 modeli, 58 inç boyutunda dev bir ekrandan oluşuyor. Ekranın altında yer alan paneliyle birlikte oldukça şık bir görünüm sergileyen televizyon, ince siyah çerçevesiyle de salonlara yakışacak cinsten. 58 inç boyutunda olan ekranı diğer cinsten ifade edersek 146 cm olduğunu söylemek mümkün. Televizyon ekranıyla ortalama büyüklükteki salonlarda kendine rahatlıkla yer bulabilir.

Edge LED panelin sahibi olan televizyon, Ultra HD çözünürlüğü destekliyor. Bu da demek oluyor ki 3840x2160 piksel değerinde çözünürlük alabiliyorsunuz. Televizyonu pek çok multimedya ortamında test ettik, bununla ilgili değerlendirmemizi ileriki bölümlerde yapacağız.

16:9 görüntü formatında çalışan televizyon, 3D destekli bir model. Seride yer alan 84 ve 65 inç modellerde pasif 3D kullanılırken 58 inç modelde aktif 3D kullanılmış. Bu konuda da başarılı iş çıkartan televizyon, 2D görüntüleri 3D'ye dönüştürme aracına da sahip.

5000:1 doğal kontrast oranı sunan 58L9363, ultra dinamik kontrast oranını da destekliyor. 400 kandela parlaklık seviyesinin yanı sıra 6.5 ms tepki süresi de televizyonun özellikleri arasında. Ayrıca 178 dereceye kadar geniş görüş açısı sunduğunu da belirtelim.

Net performans

Toshiba 58L9363, özellikle CEVO 4K görüntü işlemcisi ile dikkat çekiyor. Bu teknolojisi ile HD görüntüleri Ultra HD görüntü formatına yaklaştırabilen televizyon, diğer yandan 800 AMR, yani Active Motion & Resolution özelliği ile yüksek hızda görüntü işleyebiliyor. Bu da canlı ve hızlı hareketli sahnelerde yumuşak görüntüler elde edilmesini sağlıyor.

Bu özelliğin avantajıyla inceleme sürecimizde sık sık karşılaştık. Özellikle yüksek hızda geçen bir spor dalı olan F1 videoları gösteriminde iyi bir görüntü performansıyla karşılaştığımızı söylememiz gerek. Elbette diğer yandan hareketli sahnelere sahip aksiyon filmlerinde de iyi bir seyir keyfi alabilmek mümkün.

Eğer televizyonu yalnızca yayınları izlemek için değil de bizim gibi konsol oyunları için de kullanıyorsanız 58L9363'ten bir hayli memnun kalabilirsiniz. Canlı görüntü kalitesiyle oynadığımız oyunlarda net performans aldığımızı söyleyelim.

Akıllı özellikler

Toshiba 58L9363, elbette akıllı televizyon özelliklerine sahip bir model. Bunlar arasında en dikkat çekici yanı Cloud TV. Tamamen kişiselleştirmeyi temel alan bu özellik, arayüz tasarımıyla iyi görünüyor. Televizyon başında "tweet"lemek isteyenlere hitap eden sosyal platformlar da içeren arabirim, web tarayıcı, televizyon uygulamaları ve mobil cihazlarla etkileşim kurma olanağı tanıyan modüllere de ev sahipliği yapıyor. Televizyonun akıllı fonksiyonlarını beğendik, ancak arabirim içinde daha akıcı bir şekilde dolaşabilmek isterdik. Arabirimin bu konuda beklediğimizin aksine biraz yavaş kaldığını söyleyelim. Diğer yandan televizyonun beraberinde getirdiği uzaktan kumandadan da bahsetmek gerekirse pek kullanışlı olmadığını düşünüyoruz. Özellikle arabirimde dolaşmak için sık kullanılan navigasyon dairesi rahat dolaşımı engeller yapıda.

Televizyonun sahip olduğu bağlantılardan da bahsedelim. Televizyon elbette bir dahili Wi-Fi alıcısıyla birlikte geliyor. Alıcının gücü yeterince iyi. Eğer iyi bir modeminiz varsa evin arka odalarından da internete sorunsuz şekilde bağlanabilirsiniz. Diğer yandan DLNA desteği de gösteren televizyon, fiziksel bağlantıları arasında ise 4 adet HDMI, 2 adet USB ve SD kart slotu bulunduruyor.

Özetle

Daha iyi görüntü kalitesi sunan Ultra HD'ye geçiş yapmak istiyorsanız Toshiba 58L9363'ü yakından inceleyebilirsiniz. Geniş ekranı, şık tasarımı, görüntü performansı ve 3D özelliği ile tercih edilebilecek olan televizyon, başarılı akıllı uygulamalara da sahip bir model.

Kimler Almalı

Önceliği Ultra HD çözünürlük olan ve 3D ile akıllı fonksiyonlara sahip bir televizyon satın almak isteyenler Toshiba 58L9363'ü yakından inceleyebilirler.

Alternatifleri

Eğer 58 inç ekrandan daha büyük bir ekran arıyorsanız L9 serisinde 84 ve 65 inç boyutunda modeller de bulunuyor. Bu televizyonları da inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Toshiba 58L9363DG
Ürün Markası Toshiba
CHIP Online Notu
81
Panel LED
Ekran Büyüklüğü 58 inç
Çözünürlük Ultra HD
3D Var
Parlaklık 400 kandela
Kontrast Ultra Dynamic Contrast
Hoparlör 2 x 10W
Bağlantılar HDMI (4 adet), USB (2 adet), Wi-Fi, SD kart, DLNA
Okuyucu Yorumları