2011'de Apple bu uygulamaları yasakladı

Apple'ın 2011'de yasakladığı en ilginç 5 uygulama ve yasaklanma nedenleri... Haberimizde...

Apple'ın 5 yasaklısı!

Apple, uygulama mağazasında yer alan tüm uygulamaları tek tek kontrol ediyor ve onaylıyor. Ama her uygulama o kadar da şanslı değil. İşte Apple'ın 2011 yılında uygulama mağazasına sokmadığı en ilginç 5 uygulama...

Phone Story
Apple'ı eleştirmek App Store'da yer almak için en iyi yöntem değil. Phone Story adlı bir oyun bunu zor yoldan öğrenmek zorunda kaldı. iPhone üretmek için Afrika'da maden işçilerini zorla çalıştırmak üzerine kurulu olan bu oyun App Store'da ancak çok kısa bir süre kendine yer bulabildi.

Tawkon
Cep telefonunu kullanırken ne kadar radyasyona maruz kaldığınızı ve bu oranı azaltmak için ne yapmanız gerektiğini biliyor musunuz? Eğer Tawkon adlı uygulamanın App Store'da yer alması engellenmeseydi muhtemelen bunu öğrenebilecektiniz.

Apple'ın yasakladığı 3 uygulama daha...

Apple'ın yasakladığı 3 uygulama daha...

Sahte Sürücü Belgesi
Bazı uygulamalar yasaklanmadan önce uygulama mağazasında daha uzun süre geçirebiliyorlar. Örneğin Drivers Licence adlı sahte sürücü belgesi üretme uygulaması, 2 yıl sonra sahte belge düzenlemeye neden olabileceği gerekçesi ile mağazadan kaldırıldı.

iTether
Sizlere daha önce de bahsettiğimiz, cep telefonun internet bağlantısını bilgisayar ile paylaşmayı sağlayan iTether 2011'in yasaklılar listesinde yer alıyor.

Buzzed
Trafikte alkollü sürücüleri kontrol amaçlı kurulan kontrol noktalarının yerlerini harita üzerinde gösteren Buzzed adlı uygulamanın da Apple mağazasındaki ömrü çok uzun olmadı. Apple bu uygulamayı mağazasından kaldırmakla kalmadı App Store kurallarına "güvenlik kuvvetleri tarafından halka açık şekilde duyurulmamış kontrol noktalarının yerlerini gösterek uygulamaların" yasak olduğu bilgisini de ekledi.

Okuyucu Yorumları