360 derece video reklamlar artık YouTube'da

YouTube'un reklam videolarından sıkılmaya başladıysanız, 360 derecelik reklamlara hazırlanın!

360 derece reklam devri!

Google artık YouTube üzerinden 360 derece reklam videolarının yayınlanabileceğini açıkladı. Geçtiğimiz Mart ayında tanıtımı yapılan bu reklam modeli, Chrome'un haricinde YouTube'un Android ve iOS sürümlerine de getirilmiş oldu.

Reklam videolarının 360 derece açıyla izlenebilmesini sağlayan bu teknoloji, fare imleci veya ok tuşlarıyla kameranın istenilen yöne doğru döndürülmesini sağlıyor. Kullanıcı bu sayede, yayınlanmaya devam eden videoda istediği yöne bakabiliyor. Mobil kullanıcıların ise cihazlarını bakmak istediklere yöne doğru hareket ettirmesi gerekiyor.

Giderek yaygınlaşan 360 derece reklam videoları, Coca-Cola ve Nike gibi büyük markalarla denenmiş ve oldukça şaşırtıcı sonuçlar elde edilmiş. Coca-Cola'nın 100. yıl şişe tasarımı için hazırladığı 360 derece reklam videosunun bu sayede %36 gibi standartların çok üzerinde bir izlenebilirlik oranına ulaştığı belirtiliyor.

Bu şekilde 360 derece video hazırlamak için, Ricoh Theta, Kodak SP360, Giroptic 360cam veya IC Real Tech Allie cihazlarından birinin kullanılması gerekiyor.

Okuyucu Yorumları