5 kişiden biri Windows Phone istiyor!

Yeni yapılan bir araştırmaya göre her 5 kişiden 1 tanesi, bu cepleri gerçekten de istiyor!

5 kişiden 1'i onu istiyor!

Windows Phone, şu an Android ve Apple'ın yanında çok düşük bir kullanım oranına sahip; bunu bilmek için araştırma sonuçlarına bakmamıza gerek yok. Ancak kullanıcıların satın almayı düşündükleri cepler üzerine yapılan bir araştırma, ilginizi çekebilir.

Prosper Insights and Analytics, yaptığı bir araştırmada tüketicilerin önümüzdeki üç ayda hangi platforma sahip bir cep almak istediklerinin cevabını bulmaya çalıştı. Araştırmada Android ve iPhone'un sırasıyla yüzde 53 ve yüzde 35 ile en çok istenen cepler çıkması şaşırtıcı değil. Ancak Windows Phone'un talipleri yüzde 19 ile hiç de fena görünmüyor.

Grafikte gördüğünüz dairelerin üst üste gelen kısımları, bu kullanıcıların farklı platformlar arasında bir seçim yapabileceğini de gösteriyor. Dolayısıyla "Windows Phone 8 alacağım" diyenlerin büyük bir bölümü Android, iPhone veya BlackBerry'ye kayabilecek gibi görünüyor.

Araştırmanın sonuçları Windows Phone 8'in akıllarda yer etmeye başladığını gösteriyor olsa gerek. Kullanıcıların akıllarındakini gerçek hayata yansıtıp yansıtmayacağını ise zaman gösterecek.

Okuyucu Yorumları