Adobe'dan ücretsiz video düzenleme yazılımı

Adobe son noktayı koydu. Yeni video düzenleyiciyi 35 milyonu aşkın kişi ücretsiz kullanacak.

Adobe'dan ve bedava

Adobe ve Photobucket bir araya geldi ve şu an için 35 milyondan fazla kayıtlı üyenin kullanacağı video düzenleme yazılımını çıkardı. Bugünlerde Beta sürümü sınırlı sayıdaki Phoro Bucket Pro kullanıcıları tarafından test ediliyor. Yazılımın herkesin kullanımına açılacağı tarih ise Mart 2007.

Her şey internet üzerinden

Kullanıcıların ücretsiz üye olarak onbinlerce video ve resimlerini yükleyip paylaşabildikleri www.photobucket.com, Adobe ile yaptığı iş ortaklığıyla internet üzerinden tüm üyelerine ücretsiz video düzenleme yazılımını kullanma olanağı sağlayacak. Kullanıcıların kendi dijital dünyalarını kolayca aktarabildikleri sitede, video remix ve düzenleme işleri yapacak olan Flash tabanlı (Adobe Flex altyapısıyla hazırlanmış) yazılımın pek çok marifeti de var.

Marifetli video düzenleyici

Program sayesinde internet üzerinde resim ve videoları birleştirme, müzik ekleme, başlıklar ekleme, konuşma balonları, çerçeveler oluşturma, geçiş efektleri yaratma ve listelenen daha pek çok efektten dilediklerinizi uygulayabilme gibi işlemleri gerçekleştirebileceksiniz.

Tüm bunların yanında, oluşturduğunuz kişisel albümlerinizi ve video dosyalarınızı, dilerseniz sayfada verilen basit HTML kodlarını kopyalamak suretiyle blog sayfanıza veya diğer kişisel sayfalarınıza aktarabileceksiniz. Hatta üye olduğunuzda sayfada size verilecek adresi arkadaşlarınızla paylaşıp onlarla beraber bir dijital ortam ağı bile kurabilirsiniz. Sistem Mpeg, AVI veya DivX formatları gibi tüm standart video dosyalarını destekleyecek.

Photobucket hakkında

Kolay ve güvenilir bir şekilde kullanıcıların kişisel resim veya görüntü gibi dijital ortam dosyalarını aktarıp albüm oluşturabildikleri Photobucket, bugün itibariyle 35 milyondan fazla kullanıcıya hizmet veriyor. Sitede şu an 2 buçuk milyardan fazla fotoğraf kullanıcıların ziyaretine ve paylaşımına açık halde sunuluyor.

Her gün 35 binden fazla videonun eklendiği internet sitesi, YouTube ve MySpace'den sonra üçüncü büyük video paylaşım ortamı olarak da biliniyor. Günlük yeni üye olan kullanıcı sayısı ise 85 bin.

Okuyucu Yorumları