Airspeeder Elektrikli Hava Araçlarının Yarışı İçin En Önemli Viraj Dönüldü!

Airspeeder elektrikli hava aracı yarışları çok yakında başlayabilir. Elektrikli uçan yarış "arabası" Alauda Aeronautics Mk3'ün ilk testi başarıyla tamamlandı.

Airspeeder yarışları çok yakında

Elektrikli hava yarışları için büyük bir adım daha atıldı. Verge tarafından bildirilene göre Airspeeder'ın elektrikli uçan yarış arabası Alauda Aeronautics Mk3 kısa süre önce ilk test uçuşunu tamamladı. Aracı uzaktan kullanan bir pilot, ülkenin Sivil Havacılık Güvenliği Otoritesinin de izlediği testte, güney Avustralya üzerinde eVTOL uçağının mürettebatsız bir versiyonunu uçurdu.

Bu araç 500 metre yüksekliğe kadar çıkabiliyor ve 100kmph hızına 2,8 saniyede ulaşabiliyor. Aracı uzaktan kullanan pilotlar, çarpışmaları önlemeye yardımcı olan LiDAR ve radar ile sanal kurslar aracılığıyla kokpit benzeri bir ortamda uçuyor. Bu aracın belki de en önemli özelliği, çalışmama süresini en aza indirmek için tasarlanmış olması. Airspeeder yarışçısı bir şarjla yalnızca 15 dakikaya kadar uçabilirken, takımlar pilleri 20 saniye gibi kısa bir sürede değiştirebiliyor.

Başarıyla sonuçlanan bu test uçuşu, 2021'den sonra başlayacak ve dört takıma ev sahipliği yapacak EXA mürettebatsız yarış serisinin yolunu açıyor. Kokpitlerdeki yapay "tele-robotik" avatarlar da dahil olmak üzere bu yarışlardan elde edilen veriler, ideal olarak 2022'de doğrudan insan pilotlu yarışlara yol gösterecek.

Airspeeder, kısa ömürlü piller de dahil olmak üzere elektrikli uçuşun birçok zorluğuyla mücadele etmeye devam edecek. Yine de, bu test ve sonraki yarışlar, EV hava yarışlarının hızla pratik hale geldiğini gösteriyor.

Okuyucu Yorumları