Akıllı cep telefonunda savaş yeni başlıyor!

Akıılı cep savaşlarında daha bir şey görmediniz! İşte Samsung ve Android'in yapmaya hazırlandığı şov

Cep savaşı yeni başlıyor!

Akıllı telefonlar piyasa çıktığında belki sadece belirli bir kesime hitap ediyorlardı ama bugün akıllı telefon kullanımı öyle bir hale geldi ki neredeyse herkesin elinde iyi-kötü bir adet akıllı telefon bulmak mümkün.

O kadar çok kullanıcısı oldu ki bu telefonların, günümüzde dünya çapında yapılan akıllı telefon dağıtımları şaşırtıcı boyutlara ulaştı. ABI Research'in yayınladığı rapora göre 2010 yılı içerisinde 302 milyon adet akıllı telefon piyasaya sürülmüş. Bu oran 2009'a göre tam tamına yüzde 71'lik bir büyüme hacmini de beraberinde getirdi. Tabii ki akıllı telefon satışları, aynı zamanda Android işletim sisteminin de artması anlamına geliyor.

Firmanın yaptığı araştırmalar doğrultusunda aldığı bilgilere göre, 2010 yılında piyasaya sürülen telefonların ortalama 69 milyonu Android işletim sistemi kullanıyor. ABI Research'in tahminlerine göreyse Android işletim sistemi 2016 yılında piyasanın yüzde 45'ini oluşturacak. Samsung'un kenid işletim sistemi Bada'nın ise yüzde 10'u bulması bekleniyor. Windows Phone 7, eğer Nokia ile birliktelik iyi giderse, yüzde 7'yi bulabilir.

Amerika'da 2011 yılının son üç ayı içerisinde, 30,000 kişinin katıldığı bir anketin sonuçlarına göreyse; Samsung yüzde 28.8 kullanım oranıyla en çok tercih edilen marka olduğu gibi, Google Android ise yüzde 33 ile en çok tercih edilen işletim sistemi oldu.

ABI Resarch Apple'ın da 2010 yılındaki yüzde 15'lik pazar payının, 2016 yılı içerisinde yüzde 19'a yükseleceği tahmininde bulundu.

Okuyucu Yorumları