Android, 2017'de Toplamda Apple'ı Geçebilir!

Android'in Apple'ın gerisinde kaldığı alanlardan bir tanesi, uygulama satışları. Ancak tahminler 2017'de bunun da değişebileceğini söylüyor!

Android burada da sollayabilir!

Bir pazar araştırma firmasının tahminleri, Android uygulaması satışlarının ilk defa bu sene Apple'ın App Store'unu geçebileceğini söylüyor.

App Annie'nin raporuna göre Apple'ın uygulama mağazası, 2017'nin sonunda 40 milyar dolar gelir elde etmiş olacak. Firmanın tahminine göre Google ise sene sonunda 21 milyar dolar kazanmış olacak. Google Play'i Samsung, Amazon gibi firmaların sunduğu diğer popüler Android mağazalarıyla bir araya getirirsek, bu durumda toplam gelirin 41 milyar dolara ulaşacağı görünüyor.

Apple App Store'un gelirleri Play Store'un iki katı olsa da, uygulama indirme sayısı aslında Google'dakilerin çeyreği civarında. Bu ilginç durum, birkaç şeyin işareti olabilir: Android kullanıcıları, daha çok ücretsiz uygulamaları tercih ediyor olabilirler. Bunun yanında Android sahipleri, uygulama içi satın almaları daha az kullanıyor olabilirler.

App Annie'nin araştırması, pazarın 2021'e kadar büyümeye devam edeceğini, Apple'ın Google'ın mağazası üzerindeki liderliğini sürdüreceğini tahmin ediyor. Firmaya göre toplam Apple ve Android uygulaması arasındaki fark, 18 milyar dolara kadar çıkabilir.

Okuyucu Yorumları