Android antivirüs uygulamaları işe yaramıyor!

Yeni bir testin sonuçlarına göre Android üzerindeki antivirüs uygulamalarının üçte ikisi, hiçbir işe yaramıyor!

Android'in antivirüs problemi!

AV-Comparatives'in yaptığı yeni testlerin sonuçlarına göre, Android cihazlarda bulunan antivirüs uygulamalarının üçte iki hiçbir koruma sunmuyor.

Bağımsız organizasyon, güvenlik yazılımlarının sistematik testine yönelik hedefi doğrultusunda 250 Android antivirüs uygulamasını sınava soktu ve 80'i dışında tamamının en temel güvenlik gereksinimlerini bile karşılamadığını buldu.

Sitenin 2019 testine göre uygulamaların üçte birinden daha azı 2018'in kötü amaçlı uygulamalarının en az %30'unu 0 yanlış alarm ile bulmayı başardı. Sitenin standartlarını yakalamayı başaramayan uygulamaların pek çoğu, popüler gerçek (temiz) uygulamaları zararlı bulurken kötü amaçlılarını güvenli buldu.

Bu uygulamaların etkisiz olmalarının en büyük sebeplerinden biri, gerçekten kodları taramıyor olmalarından kaynaklanıyor. Bulunana göre pek çok uygulama eski ve şüpheli kara liste ve beyaz listeler üzerinden çalışıyor ve eğer isimleri güvenilir uygulamalar gibi gözüküyorsa (örneğin 'com.facebook' veya 'com.whatsapp') kötü amaçlı paketleri fark edemiyorlar.

Tabi ki testi başarıyla geçen uygulamaların arasında Kaspersky Lab, McAfee, Avast, AVG, Trend Micro ve Symantec gibi pek çok bilindik ve saygın antivirüs firması bulunuyor. AV-Comparatives'in en son testini geçen ve başarısız olan firmaların bir listesi ise organizasyonun 2019 sonuçları sayfasında bulunabilir...

Okuyucu Yorumları