Android Beta Q Hangi Telefonlara Gelecek?

Android Q için geri sayım başladı. Peki, Android Q beta ilk olarak hangi akıllı telefonlarda denenecek?

Android Q hangi telefonlara gelecek

Geçtiğimiz yıl Android 9 Pie, Google'ın yanı sıra Essential, Nokia, OnePlus, Oppo, Sony, Vivo ve Xiaomi'nin akıllı telefonlarına beta sürümüyle sunuldu ve bu sayede kullanıcılar, yeni işletim sistemini yakından denenme şansı buldular. Bu sene ise benzer senaryo Android Q için de uygulanacak. Üstelik gelen raporlara göre daha yaygın şekilde...

En yaygın sürümü 2015 yılında piyasaya sürülen ve hala dünya genelinde 5 cihazdan 1'inde çalışan Android 6.x Marshmallow olan işletim sistemi, bu yaz itibariyle yeni sürümüne kavuşacak ve yeni sürümün adı da şimdilik Android Q olarak biliniyor. Bu süreçte yeni işletim sisteminin beta sürümleri de kullanıma sunulacak ve bu sayede kullanıcılardan toplanan geri bildirimler neticesinde, yeni işletim sisteminin eksikleri tamamlanacak. Google, bu ağın oldukça yaygın olmasını istiyor ve bu nedenle de Android Q beta programına eskisine nazaran çok daha fazla üreticiyi katacak.

Geçtiğimiz sene Android 9 Pie beta için katılan üreticiler olan Nokia, OnePlus, Sony, Vivo, Xiaomi, Oppo, Essential ve elbette Google'ın yine Android Q beta programında bulunacağı biliniyor. Bu akıllı telefon üreticilerinin yanında Android Q beta için ayrıca Samsung, HTC, LG ve Huawei'nin de yer alacağı bilgisi mevcut. Böylece hemen her markanın akıllı telefonlarından en az birinin Android Q beta programında olacağını söylemek mümkün. Ancak şimdilik modeller bilinmiyor. Bunu ancak 7 Mayıs'ta düzenlenecek olan Google IO etkinliğinde öğrenebileceğiz.

Okuyucu Yorumları