"Android'i bırakın" Android uygulaması!

MS, Android'i kendi kalesinde vurmaya hazırlanıyor: İşte yazılım devinin ilginç Android uygulaması!

Android'i bıraktıran uygulama

Yeni bir rapora göre Microsoft, Google'ın Android platformuna yönelik bir "Android'i bırakın, Windows Phone'a geçin" uygulaması geliştirmeye hazırlanıyor. İddialara göre bu uygulama, geçen sene Microsoft'un başlattığı anti-Google reklam kampanyasının bir parçası niteliğinde olacak.

CITEworld'ün raporuna göre Microsoft'un geliştirdiği uygulama, kullanıcının Android'li cebinde kullandığı uygulamaların Windows Phone 8'deki sürümlerini (veya benzer uygulamaları) buluyor. Rapor, uygulamanın kullanıcının sahip olduğu Android uygulamaları hakkında bilgileri Microsoft'un SkyDrive bulut depolama hizmetine göndererek çalıştığını iddia ediyor.

Quixey arama motorunun ürün ikinci başkanı Guru Gowrappan, CITEworld'e yaptığı açıklamada, sözkonusu Windows Phone uygulamalarını bulmada şirketinin uygulamasının yeteneklerinden faydalanıldığını söyledi.

Microsoft, daha önce de Android platformuna karşı benzer kampanyalar başlatmıştı. Şirketin Aralık ayında Twitter'da başlattığı #DroidRage akımı, Android kullanıcılarının cepleriyle olan kötü deneyimlerini anlatmalarını hedef alıyordu. Ancak kampanya, kullanıcıların Windows Phone'a daha çok ateş püskürmesi nedeniyle geri tepmişti.

Okuyucu Yorumları