Android Pie Güncellemesi Galaxy S9'a Yaramadı!

Samsung'un Galaxy S9 kullanıcılarına bir süre önce sunduğu Android Pie güncellemesi, görünüşe göre önemli bir sorunu da beraberinde getirdi!

Android Pie Galaxy S9'a iyi gelmedi

Samsung, Galaxy S9 ve S9+ için Android Pie One UI güncellemesini geçtiğimiz Aralık ayında yayımlamaya başlamıştı. Güncelleme şu anda çoğu bölge ve telefona ulaşmış durumda. Görünene göre de bu güncelleme, pek çok iyi şeyin yanı sıra ciddi bir batarya problemini de beraberinde getirdi.

Bir grup Galaxy S9 kullanıcısı, Android Pie güncellemesi ardından batarya ömrünün ciddi seviyede azaldığını belirtiyor. Bazıların için ekran süresi neredeyse %50 düşmüş durumda. Durumdan hoşnutsuzluklarını da Samsung Members üzerinde seslendiriyorlar.

Samsung henüz sorunu doğrulamış değil ancak bu sorun bir bug yüzünden kaynaklanmıyor olabilir. Büyük yazılım güncellemeleri ardından batarya ömrü genellikle kısalıyor ancak birkaç haftalık kullanım ardından tekrar düzeliyor. Fabrika ayarlarına geri dönme veya birkaç kez yeniden başlatmak da bazı durumlarda yardımcı olabiliyor. Eğer sorun gerçekten bir bug'dan kaynaklanıyorsa, Samsung'un kısa süre içerisinde bir düzeltme göndereceğini tahmin edebiliriz...

Okuyucu Yorumları