Anti-IŞİD hackerlar BBC saldırısını üstlendi!

Geçtiğimiz güne damgasını vuran büyük hack saldırısının detayları ortaya çıktı!

Büyük saldırı aydınlandı!

ABD merkezli bir grup hacker, yeni yıl arifesinde BBC'nin internet sitesine yapılan saldırının arkasında olduklarını iddia etti. Kendilerini "New World Hacking" olarak adlandıran grup, kendilerinin IŞİD'e karşı çalıştıklarını ve yeteneklerini sınamak için bu saldırıyı gerçekleştirdiklerini söyledi.

BBC web sitesi perşembe günü yaklaşık 4 saat süren bir kesinti yaşamıştı. Haber ajansı ilk olarak problemin" teknik bir aksaklıktan" meydana geldiğini söylese de daha sonra sıkıntının DDoS (Distributed Denial of Service attack) saldırısından kaynaklandığı belirlenmişti.

iPlayer ve iPlayer Radio hizmetlerini de etkileyen saldırı süresince siteyi ziyaret etmek isteyen kullanıcılar "Site geçici olarak kullanılamıyor" mesajıyla karşılaşmıştı.

BBC teknoloji muhabiri Rory Cellan-Jones, hacker grubunun ABD merkezli olduğunu ve asıl hedeflerinin IŞİD'le bağlantılı web sitelerini çökertmek olduğunu bildirdiklerini söyledi. Korsanların BBC'ye test amaçlı saldırdıkları belirtilirken, web sitesini saatlerce hizmet dışı bırakma planlarının olmadığı ifade edildi.

Okuyucu Yorumları