Apple, 800 Milyar Dolar'lık Eşiği Geçen İlk Marka Oldu

800 milyar doları geçen piyasa kapitalizasyonuna ulaştıktan sonra Apple, bu sınırı geçen tarihteki ilk ABD'li marka konumuna ulaştı.

Apple 800 milyar dolar ile rekor kırdı!

Apple hisseleri günü 153,99 dolarla kapattı ve bu teknoloji devine 803 milyar doların biraz altında bir pazar payı verdi. Şirketin Pazartesi günü yaptığı saatler süren takasların ardından Apple'ın hisseleri 153 doları geride bıraktı ve şirketin değeri 800 milyon doları aştı.

En son gelişmeler, dünya'nın en büyük şirketinin zincirleme şekilde bir çok hisse başarısına imza atmasına sebep oldu. 2015'in Şubat ayında, Apple ABD'de 700 milyar dolarlık piyasa limitini geçen ilk şirket olmuştu.

Apple'ın bu başarısı büyük oranda iPhone ile ilişkili. 2016'nin ikinci mali çeyreğinde düşen talep ve ters ekonomik rüzgarlar yüzünden iPhone ilk defa yıldan yıla bir düşüş yaşamıştı. 2016'nın sonuna kadar devam eden düşüş, 2017 yılbaşı çeyreğinde sona erdi.

Şirket ayrıca Mart ayında tekrar bir ekonomik sıkıntı yaşadı. CEO Tim Cook'a göre bunun sebebi iPhone 7 Plus'ın artan müşteri talebine yetişemeyen üretim hızı oldu. Bu olay, telefonun fiyatının geçen yıl 642 dolardan 655 dolara çıkmasına sebep olmuştu.

Okuyucu Yorumları