Apple, Arttırılmış Gerçekliği iPhone'da Başlatacak

Apple, artırılmış gerçeklik konusunda ne kadar ciddi olduğunu, son hamlesiyle bir kez daha kanıtladı!

Apple, sessiz ve derinden ilerliyor!

Samsung ve Google gibi şirketlerin telefonlarını Gear VR ve Daydream View gibi yapay gerçeklik ürünleriyle desteklemesi üzerine, Apple arttırılmış gerçeklik (augmented reality, AR) ile farklı bir rota seçecek gibi görünüyor.

Bloomberg'deki bazı kaynaklara göre, Apple yeni kurduğu ekiple arttırılmış gerçekliği ilerleterek sadece akıllı telefonlarla kalmayıp, gelecek yıllarda giyilebilir bir cihaz da üretmeyi planlıyor.

Apple'ın yazılım ve donanım ekiplerine ek olarak, Dolby Labs, Oculus yapay gerçeklik (virtual reality, VR) teknolojisi ve Microsoft'un HoloLens'inde çalışan mühendisler, iPhone yaratıcısının AR geliştirme çabasında yardımcı oluyor.

Bilgisayarları giyilebilir teknolojilerle birleştirmenin zorluğunu göz önünde bulundurursak, Apple'ın bağımsız bir AR cihazı geliştirmeden önce teknolojiyi iPhone'lar için hazırlayacak olması oldukça mantıklı.

iPhone, ardından iGlass?

Bu raporlar Apple'ın daha önce AR'a öncelik verdiğini doğrulamakla kalmıyor, aynı zamanda bağımsız giyilebilir bir cihazın da habercisi oluyor. Ancak görünüşe bakılırsa Apple'dan Google Glass gibi bir ürünün çıkması için hala erken.

Buna rağmen, iPhone için AR teknolojisinin kullanıcılara açılması çok uzak gözükmüyor. Raporların iddiasına göre iPhone 8 AR'ı destekleyecek güçlü bir grafik çipi, ve kamera seti ile piyasaya çıkacak.

Apple'ın CEO'su Tim Cook da arttırılmış gerçekliği bereketli geleceğini gördüğünü, ilerde tüm akıllı telefonların bu teknolojiye sahip olacağını düşündüğünü söyledi.

Cook ayrıca AR'ı VR'a tercih ettiğini, çünkü çok az insanın gerçeklikten tamamen kopmak istediğini söyledi. Yani eğer Apple'dan Oculus Rift benzeri bir ürün bekliyorsanız, daha fazla beklemek zorunda kalabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları