Apple dükkanı kapatıyor!

Apple, yaklaşık 3 yıl önce büyük iddialarla açtığı servisini sonunda kapatmaya karar verdi!

Apple dükkanı kapatıyor!

Hüseyin Cem Köylü

Apple 2009 yılında, Pages, Numbers ve Keynote belgelerini senkronize etmek ve paylaşmak için ücretsiz çevrimiçi bir servis olan iWork'un kapılarını açmıştı. İki sene önce de mobil donanımlarda daha rahat kullanılabilmesi için revize etmişti. Fakat, Cuma günü yaptığı açıklamada iWork'un sanal kapılarının 31 Temmuz'da kapanacağını duyurdu.

Apple'ın bu servisi kapatmasının iki sebebi var. Birincisi iWork, artık daha kapsamlı ve sadece doküman değil aynı zamanda müzik, fotoğraf gibi dosyalarınızı da paylaşabileceğiniz iCloud'un altında kaldı. İsterseniz iWork dosyalarınızı da iCloud'da paylaşabiliyorsunuz.

İkincisi ise iWork servisinin insanları tatmin edemeyişi. Basit olarak, bir Google Docs rahatlığında çalışamıyorsunuz ve ayrıca Dropbox gibi sorunsuz ve akıcı da çalışmıyor.

Apple'ın konu hakkında yaptığı açıklama şu şekilde: "31 Temmuz 2012 itibariyle belgelerinize iWork.com üzerinden erişemeyecek yada belgelerinizi web'de göremeyeceksiniz. 31 Temmuz 2012 tarihinden önce iWork'e girip, var olan tüm dosyalarınızı bilgisayarınıza indirmenizi tavsiye ederiz."

Okuyucu Yorumları